Robotistan LCSC işbirliği

czorgormez

Temporary user
intagramda reklam olarak gördüm. robotistan artık LCSC'den ürün getirmeye başlamış. teslim süresi 3-4 hafta diyor, fiyatları da kontrol etmedim ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

1785838500321.png

rastgele bir ürün seçip fiyatını kıyasladım
kabaca LCSC'de 3.68 usd olan ürün robotistanda KDV dahil 5.9USD geliyor.
KDV düşersek 4.9 usd. %36 gibi gümrük-yol+kar eklemişler.

Mini-Circuits TCW2-2700+​

LCSC
1785839041076.png

Robotistan:

1785838955580.png

Digikey:
1785838989288.png

Son düzenleme:
Ben de sevindim fakat lcsc sitesinde bulabildiğim bazı ürünler çıkmıyor gibi. Varsa da getiremiyor?

aylardır getiriyor ama sözde resmi distribütörü nerdeyse %50 fark koyuyor

aylardır getiriyor ama sözde resmi distribütörü nerdeyse %50 fark koyuyor
robotistanı savunmak için yazmıyorum ama çinden bir mal getirirken gümrük+yol %20 gibi tutuyor üstüne %10-15 kar eklese. toplamı %35 eder.
bir de tüm bu toplamın üstüne %20 kdv biniyor. yani %50 fark çok yüksek değil malesef.

robotistanı savunmak için yazmıyorum ama çinden bir mal getirirken gümrük+yol %20 gibi tutuyor üstüne %10-15 kar eklese. toplamı %35 eder.
bir de tüm bu toplamın üstüne %20 kdv biniyor. yani %50 fark çok yüksek değil malesef.
hocam peki bitirilmiş ürün getiren markalar nasil 0 farkla getiriyor ben bunu anlamiylrum onlar da gumruk oduyor onlar da kdv oduyor onlar da yol oduyor sonucta, telefon markalari, ev aletleri, yd uretilen ama turkiyede resmi olarak dagitilan her seyin fiyati neredeyse ayni

ayrica gumruk vergisi yok diye biliyorum ben bu komponentlerde maksimum kdv ve yol vardir

gtip sorgulama sitesi uzerinden 8542 numarali gtipi sorgulatabilirsiniz, belge gerekmeksizin çinden %0 gumruk vergisi ile ithalat mumkun
gümrük vergisi ülkeye ve malzeme tipine göre değişiyor.

ATR belgesi ile avrupadan gelen ürünlerde gümrük vergisi yok bu kısım doğru.

gümrükçüye veya bu işi yapana sormak lazım. gtip listesi öyle ama sonra bilmemne kararnamesi ile ek vergi eklenmiş oluyor. ya da gümrük yok ama her parti mala tareks masrafı çıkartılıyor. işte bütün bu riskleri dağıtıp güzel de kar ekleyip (nası olsa başka pek getiren yok) satıyorlar demek.

Bi ara bi başlık açmıştım "Yurdışından ne getirmek istersiniz" diye. Mustafa isimli gümrükte çalışan bi tanıdığım olayın detayını anlattı.
Gümrükten bişey geçirmek Çin işkencesi gibi. Gümrükten geçmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Geçen haftalarda başka bir arkadaş Çinden PCB getirtti. Nerdeyse aylık olarak kendi çiziği PCBleri JLC'de ürettirip gümrük işlerini hallederek çekiyor.
17.000₺ PCB + Fedex Nakliyesi tutan PCB için 25.000₺ gümrük çıkarmışlar. Adamlara bir saat küfrettim dedi. 100gr gelmeyen 100mm x 100mm çelik eleğin herbirini 5kg olarak hesaba alıp ona göre işlem yapmışlar. Gümrükçülerin ve onlara bu emir / kanunları hazırlayanların yatacak yeri yok. Piyasanın kötülüğüne ek olarak üretim yapılmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Bugüne kadar Cimer neyi çözdü ki bunu çözsün.
Bi ara belediye hastane önünü kazdı. 4 dükkan ve alt geçit yaptı. 8 ay boyunca ana arter trafiği evin önünden aktı ki yol üzerinde ilkokul var ve ambulans, otobüs, dolmuş, işçi servisi, özel oto hepsi okulun önünden geçiyor.
Şikayet ettiğim belediyedeki görevli beni cep telefonundan arayıp "özellikle yönlendirme yapmadık" dedi.

Bu ülkede birşeylerin çözüleceğine inancım kalmadı artık.

Bölgemizde fabrikalardan gelen hava kirliliği var. Gece uykudan uyanıyoruz. Çok sayıda komşu cimere şikayet oluşturduk. üşenmemiş matbu kağıt göndermiş. hava iyiymiş. şikayet eden bizler, hepimiz deliymişiz.
6 ay sonra memnuniyet anketi. "ilgili birimlerin"... dikkatine.

Cimeri yaptın sanal ortamda şikayeti aldın. kağıt nedir evrak nedir? hangi çağdasın. her ay mükelleften alınan damga vergisi nedir. damga mı kaldı.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
9,314
Üyeler
3,848
Son üye
bayarelektronik3

Son kaynaklar

Back