cnc elektronik kartını dokunmatik ekrana bağlama[YARDIM]

anofel36

Yeni Üye
Katılım
15 Ağustos 2021
Mesajlar
9
Herkese merhaba
Bir rnr mation cnc kontrolör kartım var fakat ben bu kartı sadece step motor kontrolü için aldım.
ve bir led ekranda başlat, durdur, motorun hızının yavaşlaması ve artmasını sağlamak için led ekran bağlamaya çalıştım
ama kullandığım cnc kartında nasıl yapılıyor ufacık bir fikrim yok ardinuno vs kullanmadım sebebi uzun çalışmaya dayanmamasından dolayı
bunun nasıl yapılıcağına bana yardımcı olursanız çok sevinirim ve başka step motor konrolü ve led ekran bağlantısı yapabiliceğim alternatif
bir mikrodenetleyici kart önerilerinizi de beklerim herkese hayırlı forumlar
 
Merhaba, led ekran nedir anlayamadım. PC ile herhangi bir kartı haberleştirmeniz olasıdır. Kartın MCU yazılımını v e de PC' de kullanacağınız yazılımı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.
 
Merhaba, led ekran nedir anlayamadım. PC ile herhangi bir kartı haberleştirmeniz olasıdır. Kartın MCU yazılımını v e de PC' de kullanacağınız yazılımı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.
tekrardan teşekkürler cevap verdiğiniz için led ekran display dokunmatik ufak bi ekran üzerinden step motorun hızını ve başlatıp durdurmayı istiyorum fakat kullandığım kart rnr mation adlı bir cnc kart ve bilgisayarda mach3 diye bir program ile kullanılıyo bu karta da display bağlantısı nasıl oluyor bilmiyorum bu konuda bilginiz varsa yardım eder misiniz
 
Kullandığınız kart ve programı hakkında hiçbir bilgim yok. Ama PIC to PC PC to PIC ve de PIC to PIC haberleşme ile ilgili geniş bilgi verebilirim. PIC'te asm ile PC tarafına da VB.Net 2010 express edition ile yazdığım çalışmalrım vardır.
 
Kullandığınız kart ve programı hakkında hiçbir bilgim yok. Ama PIC to PC PC to PIC ve de PIC to PIC haberleşme ile ilgili geniş bilgi verebilirim. PIC'te asm ile PC tarafına da VB.Net 2010 express edition ile yazdığım çalışmalrım vardır.
efendim aslında tek amacım bir step motoru dokunmatik bir ekran üzerinden kontrol etmek ama step motor sürücü ve dokunmatik ekran arasında olan anakartın ne olucağını bilmiyor ve seçemiyorum pıc tarzı anakartlar ile step motor kontrolleri mümkün müdür peki
 
Merhaba, gerek dokunmatik ekran PC'den gerek diğer dokunmatik ekranlardan(ki bu konuyu bilmiyorum) step motorunu ve de diğer dış elemanları aktif hale getirmek mümkündür. Buradaki prensip, dizayn ettiğiniz kartın PC ile olan haberleşmesinde kullanılan MCU yazılıma tamamen hakim olmanız, kartın PC'ye hangi durumlarda hangi datayı yolladığını, PC de aldığı bu datayı nasıl işleyeceğini bilen bir ara yüz yazılım olması gerekir. Sizin bu konular hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu bilemediğim için daha fazla yazamıyorum. Ben size arşivimde bulunan bazı dosyaları paylaşayım belki işinize yarar. Anlaşılmayan yerler olursa yazın lütfen.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,006
Mesajlar
131,978
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top