cnc elektronik kartını dokunmatik ekrana bağlama[YARDIM]

anofel36

Yeni Üye
Herkese merhaba
Bir rnr mation cnc kontrolör kartım var fakat ben bu kartı sadece step motor kontrolü için aldım.
ve bir led ekranda başlat, durdur, motorun hızının yavaşlaması ve artmasını sağlamak için led ekran bağlamaya çalıştım
ama kullandığım cnc kartında nasıl yapılıyor ufacık bir fikrim yok ardinuno vs kullanmadım sebebi uzun çalışmaya dayanmamasından dolayı
bunun nasıl yapılıcağına bana yardımcı olursanız çok sevinirim ve başka step motor konrolü ve led ekran bağlantısı yapabiliceğim alternatif
bir mikrodenetleyici kart önerilerinizi de beklerim herkese hayırlı forumlar

Merhaba, led ekran nedir anlayamadım. PC ile herhangi bir kartı haberleştirmeniz olasıdır. Kartın MCU yazılımını v e de PC' de kullanacağınız yazılımı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Merhaba, led ekran nedir anlayamadım. PC ile herhangi bir kartı haberleştirmeniz olasıdır. Kartın MCU yazılımını v e de PC' de kullanacağınız yazılımı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.
tekrardan teşekkürler cevap verdiğiniz için led ekran display dokunmatik ufak bi ekran üzerinden step motorun hızını ve başlatıp durdurmayı istiyorum fakat kullandığım kart rnr mation adlı bir cnc kart ve bilgisayarda mach3 diye bir program ile kullanılıyo bu karta da display bağlantısı nasıl oluyor bilmiyorum bu konuda bilginiz varsa yardım eder misiniz

Kullandığınız kart ve programı hakkında hiçbir bilgim yok. Ama PIC to PC PC to PIC ve de PIC to PIC haberleşme ile ilgili geniş bilgi verebilirim. PIC'te asm ile PC tarafına da VB.Net 2010 express edition ile yazdığım çalışmalrım vardır.

Kullandığınız kart ve programı hakkında hiçbir bilgim yok. Ama PIC to PC PC to PIC ve de PIC to PIC haberleşme ile ilgili geniş bilgi verebilirim. PIC'te asm ile PC tarafına da VB.Net 2010 express edition ile yazdığım çalışmalrım vardır.
efendim aslında tek amacım bir step motoru dokunmatik bir ekran üzerinden kontrol etmek ama step motor sürücü ve dokunmatik ekran arasında olan anakartın ne olucağını bilmiyor ve seçemiyorum pıc tarzı anakartlar ile step motor kontrolleri mümkün müdür peki

Merhaba, gerek dokunmatik ekran PC'den gerek diğer dokunmatik ekranlardan(ki bu konuyu bilmiyorum) step motorunu ve de diğer dış elemanları aktif hale getirmek mümkündür. Buradaki prensip, dizayn ettiğiniz kartın PC ile olan haberleşmesinde kullanılan MCU yazılıma tamamen hakim olmanız, kartın PC'ye hangi durumlarda hangi datayı yolladığını, PC de aldığı bu datayı nasıl işleyeceğini bilen bir ara yüz yazılım olması gerekir. Sizin bu konular hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu bilemediğim için daha fazla yazamıyorum. Ben size arşivimde bulunan bazı dosyaları paylaşayım belki işinize yarar. Anlaşılmayan yerler olursa yazın lütfen.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back