Süreklilik modunda buzzer kısmındayım abi.

Süreklilik modunda buzzer kısmındayım abi.
Yapma Furkan. Buzzer ötünce yani kısa devre mi oluyor orası? O buzzer'lerin bir direnç sınırı vardır ve onun altında her değerde öter o! Mesela benim masa tipi multimetrede 30 Ω un altında ötüyor. 30 Ω kısa devre mi?
Ayvayı yedik.
Bak gördün mü? Biraz daha üzerinde uğraştığın için yeni birşey öğrendin![]()
Rahmetli Kobay olarak iyi görev yaptı artık rahat rahat voltaj yiyebilir![]()
Elektronik şehit![]()
Burayı atladın mı @Furkan KELEŞOĞLU ? İlk sayfada yazdım. -ama aslında kısa devre kademesinde ölçüm yaptığın için hatalı ölçüyor olursun- diye devam edecektim.Genelde arızalar bir birine çok benzer oluyor. Bence işlemci etrafındaki mosfetlerini kontrol etmelisin, tabi bu durumda da şöyle sorunlar çıkacak karşına, işlemciyi besleyen mosfetlerin çıkışları bobin ile birbirine bağlı oluyor. Sende kısa devre arıyorsun aa bunların hepsi kısa devre olmuş dikeceksin ama aslında... Neyse zaten vazgeçmişsin.![]()
Burayı atladın mı @Furkan KELEŞOĞLU ? İlk sayfada yazdım.
Sağlık olsun, parça ihtiyacın varsa söktüğüm parçalar arasında olabilir varsa ben göndereyim. Zarar sadece parçalarda mı? Bobinin tipini (fotosunu) ve değerini yazar mısın?Abi gördüm görmesine de bobin DC de düz tel gibi davranacağı için sıkıntı olacağını düşünemedim zaten. Kafasızlık işte abi. Düşünemedim
Gerçi işte yaptığım hata ohm kademesinde ölçmemek idi. öyle başlasak belki şimdi Bu mefta olan PC den buraya yazıyor olacaktım![]()
@taydin eğitim için bende de 4-5 tane var. Bunlar çalışıyor. Sök tak yapınca çalışmaya devam edip etmediğine bakabiliriz...
Şurada 28 dolara var:
![]()
Original New RS780MN 216-0674026 Graphic Chipset TAIWAN DC:2016+ | eBay
We will send the item by EMS/FEX/DHL. Warranty Policy.www.ebay.com
Sağlık olsun, parça ihtiyacın varsa söktüğüm parçalar arasında olabilir varsa ben göndereyim. Zarar sadece parçalarda mı? Bobinin tipini (fotosunu) ve değerini yazar mısın?
Aynen abi bu işte şimdi bende baktım aynısı. hatta dijital mercek ile videoya cektimde yotubeye yükleyecektim sen link verince yüklemedim. 28 dolar bu diyelim bobin filanda söktük hatta kırdık gitti![]()
Abi şuan kart mefta durumda. Konu başında hep beraber yüklenseydik. neyse artık bir tecrübemiz oldu böyle bir şeyi bir daha yaşayınca nasıl ilerleyeceğiz bunu bilmiş oldum.
Bobinin plastiği kırıldıysa önemli değil aslında. Hatta teli koptuysa onu da tekrar sarabiliriz. Ama ferrit çekirdeği gittiyse o zaman kesin meftah.
Kararı sen ver, herkes ona göre net cevap verir. Mesala baştan karar verseydin ölçümü doğru yapardın. Bir de burada insanlar başka işlerin arasında cevap verebiliyor bazen geç gelebilir hatta bazen bir kaç gün sarkabilir. O yüzden kararlı ilerle, insanlar sadece senin yazdığın kadarını biliyor ve ona cevap veriyor.Abi bobini masada bir yere salladım dur bakim bulabilecekmiyimYav bir karar verin yapalım mu bunu yapmayalım mı
![]()
Kararı sen ver, herkes ona göre net cevap verir. Mesala baştan karar verseydin ölçümü doğru yapardın. Bir de burada insanlar başka işlerin arasında cevap verebiliyor bazen geç gelebilir hatta bazen bir kaç gün sarkabilir. O yüzden kararlı ilerle, insanlar sadece senin yazdığın kadarını biliyor ve ona cevap veriyor.
Benim yazdığımı örnek alarak ilerlersek "neyse" deyip cümleyi yarıda kesmezdim, ölçüm yaparken buna dikkat et derdim. Somut olarak görünüyor ki iki cevap arasında uçurum var...![]()