Aküden rezistans teli ısıtmak için devre önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ogi
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Ogi

Yeni Üye
Merhaba
Yarın bitirmiş olmam gereken bir devre var. İstediğim şey şu. 12 volt akü üzerine bağlayacağım 1 metre 24avg Kantal A1 telin biraz ısınmasını istiyorum ama aküden fazla amper çekip tamamen kızarmasını istemiyorum. Bu devreyi en basit şekilde nasıl kurabilirim. Devre direkt kısa devre olduğu için direnç kullanırsam direnci yakar mıyım bilemedim. Elimdeki epey devre elemanı var. Elimdekilerle ile bu devreyi kurabilmek istiyorum. Yeni sipariş için zamanın yok. Önerilerinizi bekliyorum efendim.
İyi akşamlar

Bu iletkene bir osilatoe devresi ile mosfet anahtarlayip duty oranını değiştirerek guc kontrolu yapabilirsiniz.

En basiti 555 entegresi ile olusturacaginiz bir devre ile olabilir.

Ancak bu telin omajini hesaplamaniz ve çekeceğiniz maksimum akıma göre bir mosfet kullanmaniz gerekir.

Bu konu 1 gecede yapilacak bir konu mu size göre bunu değerlendirmeniz lazim.

Diğer türlü telin omajini arttirmalisiniz ki koşa devre akımı çekmesin bunun için telin boyunu ve omajini ayarlamaniz lazim.

Forum istatistikleri

Konular
7,610
Üyeler
3,078
Son üye
Doğukan zorbey

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back