LC Metre Projesi

SDR teknolojisi sadece modülasyon/demodülasyon ve alınacak/gönderilecek verinin işlenmesi olayına el atıyor. Yoksa bir alıcı/vericide bulunan anten giriş/çıkış katını gereksiz kılmıyor. Bu giriş/çıkış katlarında da LC devreleri her zaman olmaya devam edecek.
Kartı daha önce görmüştüm. Bobin vardı. Ama RF ile ilgili değilmiş. Besleme içinmiş. Bende bu videoyu yeni gördüm. RF için bobin yok ve tüm HF bandı için düşük çıkışlı qrp cihaz.

 
Kartı daha önce görmüştüm. Bobin vardı. Ama RF ile ilgili değilmiş. Besleme içinmiş. Bende bu videoyu yeni gördüm. RF için bobin yok ve tüm HF bandı için düşük çıkışlı qrp cihaz.

Evet ben de bunu görmüştüm bu SDR olduğu için yazılım tabanlı olarak hallediyor nerdeyse her şeyi. Çok güzel ve sade bir proje.
 
Teşekkür ederim ben de şans eseri 2 gündür tekrardan bu işin üstüne düşmeye başladım. Bu proje 5000 satırlık kodla berber oldukça kapsamlı olmuş, çok yetenekli fakat benim istediğim kadar hassas L ve C ölçebileceğini sanmıyorum. Yakında LM311 alarak başlarsam yavaş yavaş breadbordda denemelere başlayacağım.
 
LC metrenin osilatör tank devresi ve onu kare dalgaya çeviren komparatörü demiştim bu konunun başında ama sonradan öğrendiğim bilgilere göre osilatörün kalbini direkt olarak komparatör oluşturuyor, LC devresini tetikleyip osilasyonu sağlayan o. Çıkan kare dalgayı daha sonra osiloskopla da görüntüleyeceğim. Sadece şimdilik 0-5 volt Peak to peak dirençleri dğeiştirerek rasberry pi picoya uygun 3.3v olarak değiştirmem gerekecek ardından ilk prototip devre ve normalde çok meraklı olmasam da buradaki bütün marifeti yapan yazılıma geçmeyi çok istiyorum.
 

Ekler

  • VID_20220114_230327.mp4
    93.1 MB

Forum istatistikleri

Konular
5,815
Mesajlar
99,272
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top