Iki multimetre probunu cimbiz prob gibi tek elle tutma aparati. Benim epey isime yariyor. Kesin 3D printer sitelerinde paylasiliyordur ama yazicim olmadigi icin hazir aldim. Belki baskasininda isine yarar ya da 3DP dosyasini bulup kendi basar diye paylasayim dedim.
https://bitl.to/4pai
Belki de yaptigi tamiratlarin video sonuna kadar calisiyor olmasi onun icin yeterlidir. Ben ayni aleti mumkunse bir daha omur boyu gormek istemiyorum da.
Ek onlem almaktan zarar gelmez. Fiyatina gore vadettigi yarar ust duzeyde anti statik firca icin. Uc tanesinin fiyati 192 TL. Bir defa alip omur boyu kullaniyorsunuz zaten. Lehim, lehim pastasi, temizleme teli gibi temel urunlerin fiyatlari bile ucmusken bunu almamak olmaz bence...
Aletin icine iki tane serbest salinimli metal yaprak da sallandirabilir. PPRC boru icine koyar, mis gibi darbe sensoru iste. Ama endustri standardi olan ve seri uretimde daima ayni sonucu verecek bir seyler istiyor sanirim.
Gitar amfisi ile olur. TL071 kullanliyor. FET girisli, bu yuzden empedansi yuksek, ayrica cok kucuk kaynaklardaki sinyalleri de yukseltebiliyor. Baska op-amp ile olmaz. Bir de Arduino icin KY-031 darbe sensoru var ama o pahaliya gelir herhalde Arduino vb ile.
Aliexpress kargolarinda cok sorun yasaniyor. Ya kargoda kayboluyor ya gumrukten cikmiyor. Eskisi gibi sorunsuz olsa oradan alirdim.
https://tr.aliexpress.com/item/1005006015176372.html
Bunun icin en uygun cozum minik buck converterlerden eklemek. Cikisi 3V civarina ayarlayin. Sonra LED'i, akim limitleme direncini baglayip akimi 200mA i gecmeyecek sekilde ayarlayin. Sogutucuya bagli olmadigi icin tam gucte, yani 300mA le surerseniz asiri isinir. Bunun yerine kafa lambasi cok...
Elimdeki bakır punta kalemlerine ve zamanla kararan bazı konnektör ve problara nikel kaplama yapacağım. Elimde nikel çubuk yok. Punta için satılan 8 mm - 0.5 mm 'lik nikel şeritler bu amaçla ne kadar başarılı sonuç verir? Daha önce deneyen var mı acaba?
Isi artisinin lineer degil de egrisel olmasinin nedeni isi arttikca suyun isil direncinin degismesi olmali. Nesneyi isittiginizda molekuller cok daha rastgele ve kaotik davranislarda bulunmaya basliyorlar. Bu da isi transferini azaltiyor. Daha once yapilmis midir bilmem ama maddelerin isil...
160 TL uygunmus. Benim gorduklerim hep 7-800 TL civarinda idi. :S
Cikma olmasi muhtemel. Omrunun yarisini tamamlamis bile olsa yine de li-ion'dan cok daha ucuza gelecek.
Eveet, 90 TL'ye 6.000 mA, ustelik 10 yil - 2.000 dongulu pil aliyorsun iste. Li-ion almaya kalksan 2 kat para vermek gerek. Bir de onlar 500 sarji zor goruyor. Aspilsan almayi dusunuyordum bunlari gorunce vazgectim.
LM 317 ile yapilan sorunsuz calisirsa sarj gereken her yere ondan tikistiririm...
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?