Yurt dışı alişveriş cimer

Kargo ücreti belli değilse veya ücretsiz ise devletimiz bunu 3 euro olarak hesaba katıyor.
Ücretsiz kargoya 3 Euro ilave ücret mi alınıyor?
Nasıl bir hesap , nasıl bir matematik?

3 Euro alınacağına dair bir bilgi yok.
Siz nereden aldınız, bu bilgiyi?
Kaynak bilgi?

Son düzenleme:
Resmi gazetede yayınlandı Murat Gamsız bu tip konuları özetleyen kısa videolar paylaşıyor. Detaylar için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu konunun bağımsız, bilimsel cevabını ben de çok merak ediyorum. Ama Türkiye'de bu soruyu kime sorarsan sor, alacağın cevap siyasi bir cevap olacaktır
İçeriden firmalar satın alınıp ticarete başlıyorlarsa devlette yıllık 5 milyar adet bireysel gelen paketi kısmak ve döviz çıkışını 30 Euro ile sınırlandırarak , talebi de azaltmak için böyle bir önlem almış olabilir.

Beyler bu arada şimdi amazona bakıyordum, amazon bir şekilde Türkiye'deki 30 Avro engelini aşmış sanki. Birçok ürün var 30 Avronun çok üzerinde, ama makul vergilerle Türkiye'ye gönderilebiliyor. Örnek, 50W lık Commaker B4 Lazer markalama

1737123732560.png

Çinli ler Türkiye de depo açar. Satışı Türkiye den yaparlar gibi...
Trendyolu Alibaba grup satın aldı.
Temu da herhalde böyle bir platform ..
Yüzbinlerce milyonlarca farklı malzeme var. Hepsinin Türkiye'de stoğu olması imkansız. Yapılacak olsa yerli distribütörler de yapardı. Çin'den malzeme almanın esprisi Shenzhen'deki devasa stoklardan faydalanabilmek.

bende bu şekilde çıkıyor:

1737124947134.png

ancak kendi amazon.com.tr hesabımla login olduğumda ürün kayboluyor.

şimdi login de oldum ama ürünün gümrük işlemleri için TC kimlik kaydı zorunludur gibi bir bilgi çıktı. TC kimlik istiyorsa bireysel ithalat yapıyor olmalı ? yani amazonun sistemlerinde henüz güncellenmemiş olabilir ve ürün gelip gümrükte kalabilir. tabi amazon garantisinde olduğu için ücreti iade edilir. yani bu şekilde 30 euro üzeri bir ürün bulup risk almadan test edilebilir.

evdeki diğar amazon hesabından giriş yaptığımda (prime) bu defa ne arama ne de direkt linkler ile bu ürüne ulaşamadım.

Son düzenleme:
Bir de lazer kelimesi girdimi sikinti cikartabilirler. Iyi arastirmak lazim.

Beyler bu arada şimdi amazona bakıyordum, amazon bir şekilde Türkiye'deki 30 Avro engelini aşmış sanki. Birçok ürün var 30 Avronun çok üzerinde, ama makul vergilerle Türkiye'ye gönderilebiliyor. Örnek, 50W lık Commaker B4 Lazer markalama

39799 eklentisine bak

Gelmeyeceğini garanti edebilirim.
Yakın zamanda amazon.com.tr'den satıcısı AMAZON US olan bir paket kalem sipariş ettim.

Kargo ücretsiz ve ürünün fiyatı limitin altındaydı:
1737133778955.png

Ürünü ARAMEX ile yollamışlar. ARAMEX, 30 EUR limiti sebebiyle gümrüğe takıldığını ve gümrük müşaviri ile anlaşıp çekmemi istedi.
Buradaki sebep AMAZON US'in fatura ederken gümrük ücretini de kargo masrafı gibi faturaya eklemesiydi. Öyle olunca 21 USD olan ürün 32 USD olup limiti kıl payı geçmiş. Böyle yapmışlar çünkü onlara göre bu zararsız bir olay. Adamlar tabi artık kargo dahil gümrük fiyatı uygulandığını bilmiyorlar. Düşünmeleri de zor, zira Dünyada muhtemelen başka örneği yok. Bu benimki biraz şansızlık. Aslında ürün limitin altında.

amazon.com.tr ve ARAMEX ile konuşup durumu anlattım ancak "yapacak birşey yok, mevcut gönderinin faturası 30 EUR limiti aştığı için ya gümrükten siz çekeceksiniz, ya da iptal edelim" dediler. Mecburen iptal ettirdim.

Dolayısıyla bu ürün (zaten tartışmasız limitin üzerinde) gelince takılır ve çekme işi size kalır diye düşünüyorum.

Daha yeni Amazon gümrük vergisi dahil alınabiliyor diye sipariş geçtim. Şu an iptal edebilirim ama sınırda olduğu (çok az geçtiği) için deneyeceğim. Bakalım ne olacak.

1737138556356.png

Merakla bekliyoruz, umarım dediğin gibi olur.
ama güzel tarafı şu. En kötü durumda bile amazon kendi taşıdığı ürünün ücretinin tamamını iade ediyor.
Aliexpress ile gümrüğe birkaç paket terketmek zorunda kalmıştım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back