gömülü yazılım masabaşı işi demişlerdi :/

czorgormez

Temporary user
kandırıldık :(

1744809915826.png

1744809937235.png

Hocam gene de masa başı sayılır. Masan şekli ve yeri değişik :)
Espiri bir yana sahada test etmek ve ortamı görmek ayrı birşey.

Yapılan iş nedir? İş makinası uzaktan mı kontrol ediliyor?
uzaktan kontrol etmiyoruz. motor verileri, çalışma istatistikleri ve yakıt verilerini lorawan ile merkeze aktarıp orada yorumluyoruz.
yakıt demişken bu alet saatte 45 litre yakıyor. 35.000 saat çalışmış ve 1.9 milyon litre yakmış :) yaklaşık 1.9 milyon usd demek.

uzaktan kontrol etmiyoruz. motor verileri, çalışma istatistikleri ve yakıt verilerini lorawan ile merkeze aktarıp orada yorumluyoruz.
yakıt demişken bu alet saatte 45 litre yakıyor. 35.000 saat çalışmış ve 1.9 milyon litre yakmış :) yaklaşık 1.9 milyon usd demek.

Bu bilgiden şu sonuca vardım: Günlük 8 saat çalışsa (hafta sonları ve tatiller hariç), yaklaşık 17,5 yıllık bir mesai demek. Aylık ortalama 9 bin dolarlık yakıt harcamış.

Bugünlerde saatlik ücreti 5.000 TL diye biliyorum. Günlük 8 saat çalışmayla, aylık yaklaşık 880 bin TL gelir elde ediliyor. Yakıt gideri günlük 350 TL civarındaysa ve aylık 500 bin TL’yi bulan diğer giderler de hesaba katılırsa, kalan kazanç iyi görünüyor.

Bakım vb. masraflar da çıkarıldığında, kepçe operatörlerinin kazandığı söylenen parayı doğrulamak mümkün.

Amaç para kazanmaksa, oturduğun yerden yapabileceğin çok güzel işler var - kepçe operatörlüğü gibi.

Sonuçta o da aynı masada, masa başı bir iş... :yerlereyat1:

Bu bilgiden şu sonuca vardım: Günlük 8 saat çalışsa (hafta sonları ve tatiller hariç), yaklaşık 17,5 yıllık bir mesai demek. Aylık ortalama 9 bin dolarlık yakıt harcamış.

Bugünlerde saatlik ücreti 5.000 TL diye biliyorum. Günlük 8 saat çalışmayla, aylık yaklaşık 880 bin TL gelir elde ediliyor. Yakıt gideri günlük 350 TL civarındaysa ve aylık 500 bin TL’yi bulan diğer giderler de hesaba katılırsa, kalan kazanç iyi görünüyor.

Bakım vb. masraflar da çıkarıldığında, kepçe operatörlerinin kazandığı söylenen parayı doğrulamak mümkün.

Amaç para kazanmaksa, oturduğun yerden yapabileceğin çok güzel işler var - kepçe operatörlüğü gibi.

Sonuçta o da aynı masada, masa başı bir iş... :yerlereyat1:

arıza-bakım veya vardiya değişimi yoksa günlük 20-22 saat çalışıyor. günde 3 defa operatör değişiyor. burası tüm akdeniz bölgesini besleyen termik santrale kömür sağlayan maden.

gelir hesabı güzel ama bildiğim kadarıyla bu excavatörlerin kdv hariç fiyatı 380.000 euro, operatörlerin oldukça iyi bir yevmiyesi var ve araca zarar vermeyecek - iyi iş çıkaracak operatör bulmak çok ciddi sıkıntı. bu aletler km değil saat bazlı bakıma giriyor. hidrolik ve motor yağları, filtreleri değişiyor, ad blue ekleniyor. epey masraflı işler. tabi saati 5000 tl olan kepçeler inşaat işleri için (30 ton) bu gördüğün ve şantiyedeki diğer kepçeler maden işleri için (90 ton) . bu madende yok ama madenciliğe özel kepçeler 850 tona kadar çıkabiliyor.

bu alet kabaca iş yaparken saatte 45 litre, rölantide beklerken 15 litre yakıyor.

Bir arkadaşım arazisini teraslama işi için dozeri kiralamıştı. 10-15 gün kadar sürdü işi. Başında durmayınca operatör kaytarıyormuş. Bir gün için benden rica etmişti. Benim işim var sen beklermisin diye. Bende kabul ettim. Tüm gün milli sporumuz olan iş makinesi izleme işini yapmıştım. Neyse aklımda kalan şeylerden biri her sabah 50nc yakıt tankeri gelip ikmal yapıyordu...

Büyük şirketler bu işler için sürekli lazım olsa bile kepçe vinç benzeri makine almıyorlar.
Kiralamak daha ucuza geliyor.
Tarlasını satıp kepçe alanlardan ne kepçe nede tarla fiyatını çıkartıp kar edeni görmedim. İkisinide kaybediyorlar.

Bülent Ersoy iş makinesine yatırım yapmış, İstanbul havalimanı inşaatında köşeyi dönmüş diyorlardı. Kiralama işi olsa gerek. Müzik hobisi olabilir

Ekler

• Screenshot_20250419_155639.jpg
    Screenshot_20250419_155639.jpg
    184.7 KB · Görüntüleme: 15
ufak inşaat firmaları için kiralama mantıklı çünkü o aleti sürekli çalıştıramayacak. ama bu tip büyük şantiyeler veya sürekli inşaat yapan çok büyük gruplar var onlar satın alıyor ve bakımı da dahil olmak üzere işletiyor. benim gittiğim şantiyede sadece bu makinaların elektriğine bakan 4 kişi, mekaniğine bakan 5-6 kişi var ve bu makinalar için özel bir ağır tamir-bakım atölyesi mevcut. adamlar 5 dakika duramıyor sürekli bakım-tamirat gerekiyor işleyen makinalar için. ağır bakım derken bir defasında 90 tonluk kepçenin üst kısmını havaya kaldırıp altındaki paletleri söküp kenara çektiklerini gördüm.

Forum istatistikleri

Konular
7,626
Üyeler
3,084
Son üye
gsenergin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back