Eski köye yeni adet! Gridfinity ile pratik çekmece düzeni

Sercan

--
Forumda takip edenlerin bildiği üzere, hobi amaçlı laboratuvarımı düzenlemek için sürekli uğraşıyorum. Bu aralar hızlı bir 3D yazıcıya geçiş yaptığım için sürekli baskı alır oldum. En son yaptığım saat kutusunun ardından, şimdi de çekmeceleri düzenlemeye karar verdim.

Daha önce duvara astığım el aletlerini uzun zamandır IKEA Alex çekmecede saklıyorum. IKEA ürünü olunca, dünya genelinde örnek projeler bulmak da mümkün oluyor. Maker World’den indirdiğim şu tabanla:

Gridfinity Generator sitesinden oluşturduğum kutularla:

çekmecemi organize etmeye başladım.

Baskılar hala devam ediyor ama şimdiden gözüme oldukça güzel görünmeye başladı. Dokuz farkı bulamak isteynler için işte ilk hali ve devamı:

20250418_140556.jpg
20250418_235059.jpg

Birçok bölmeyi bastım, fakat baskılar hala devam ediyor. Az kullandığım bazı malzemeleri altta kalacak şekilde yerleştirdim. Bölmeli olması, çekmece hareketlerinden etkilenmeden eşyaları belirli bir düzende tutuyor ve tabii ki daha iyi organize ediyor. Bu sayede neşter uçları gibi yedek malzemeleri de alt bölmelere yerleştirebileceğim.

Bu IKEA Alex çekmecelerin ise dandik bir tarafı var: tamamen öne kadar açılmıyorlar. Buna da bir çözüm bulmam iyi olacak, çünkü arka tarafta üç satırlık bir boşluk kalıyor.

20250419_142740.jpg
20250419_142829.jpg
20250419_143315.jpg

Sonunda ilk çekmeceyi tamamladım. Yaklaşık 1 kg filament harcadım. Şimdi üst çekmece için de benzer bir şey yapacağım ama oradaki parçalar daha büyük olduğu için bu kadar fazla kutuya ihtiyacım olacağını sanmıyorum.

Daha önce Bauhaus’tan aldığım izolasyon malzemesini kullanıyordum. Tangır tungur sesleri engelledi ve içine koyduğum uydurma ayraçlar da malzemelerin çekmece içinde sağa sola kaymasını epey azaltmıştı. İzolasyon malzemesini ve ayraç olarak kullandığım köpükleri çift taraflı bantla sabitlesem de, çekmeceyi açıp kapadıkça zamanla kaymalar oluyordu. Tabii zamanla çorba gibi olmasına sebep oluyordu.

Özellikle derin ve rayları sert hareket eden çekmecelerde bu tarz çözümler işe yarıyor.

Ben şimdilik bunu yaptığıma memnunum, siz de böyle bir şey düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

20250420_173542.jpg

Alternatif kutu olarak düşünülebilir

Toplu olarak malzeme kutusu

Ne guzel derli toplusunuz.

4 tane buyuk masam bir suru cekmeceli dolabim var. Ama ortalik les gibi.

Hanim hep, "burda kopek enigini kaybetse bulamaz" der.
Eskiden ben de çok dağınıktım. Dağınıklıkla ilgili bize bazı algılar işlendiğinden midir nedir, dağınık olmak kötü değil zannediliyor, hatta marifetmiş gibi saçma bir hava estiriliyordu. TV, gazete ve dergilerde bile "Dağınık adam zekidir" tarzı haberler çıkıyordu.

Sonradan bunun öyle olmadığını fark ettim. Hatta bence dağınıklık ciddi bir problem. O zamandan beri düzenli olmaya çalışıyorum ama ancak bu kadar olabiliyor...

Bu yüzden birçok kişi bu sorunu çözmeye çalışıyor ve aşağıdaki gibi videolar ortaya çıkıyor:

Forum istatistikleri

Konular
7,626
Üyeler
3,084
Son üye
gsenergin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back