Aynen, siyah boya kazinicak pcb icin, aluminyum ise 1mm degil 0.1mm olacak, yanlis bakmisim. stencil icin, tahmin ediyorum ki bu 5000mW lazer ile mumkunboya kaldırmayı boya siyah ise ve kullandığın lazerin dalgaboyu uygunsa yapabilirsin. burada bir öneride bulunamayız çünkü boya tipine ve rengine göre durum değişecektir. eloksal için gerekli lazer ile tozboyaya markalama yapan lazer farklı olabilir.
5-10w lazer ile 1mm aluminyum kesmek mümkün değil. aluminyum en zor malzeme genel prensip 1mm aluminyum için en az 300w fiber lazer gerekli.
How Much Is the Needed Power for Laser Cutting Aluminum?
The power threshold demanded for cutting aluminum relies on various factors, including: the thickness of the material, the desired cutting speed, and the specification of the cutter being utilized. The power needed can range from a few hundred watts to several kilowatts. For example, thin aluminum sheets (up to 3 mm or 0.12 inches) require a laser power of at least 500 W for 3 mm sheet and pro-rata for thinner material. Medium-weight aluminum (3 mm to 6 mm or 0.12 to 0.24 inches) needs power in the range of 1–3 kW for good results. Heavy-gauge plates (above 6 mm or 0.24 inches and up to 100 mm or 4 inches) need 3,000–8,000 watts or more, and higher power can be very beneficial in productivity/throughput terms. For more information, see our guide on
Sanirim 0.1mm bile mumkun degil, minimum 30w mumkunse uzeri oneriliyor.Aynen, siyah boya kazinicak pcb icin, aluminyum ise 1mm degil 0.1mm olacak, yanlis bakmisim. stencil icin, tahmin ediyorum ki bu 5000mW lazer ile mumkun
20W fiber lazerle tasi buharlastiriyor adamlar, fakat 20W fiber lazerler 2000 dolardan falan basliyor.Düşük güçlü laser ile stencil kesmek nerdeyse imkansız. 20w fiber lazer ile yapılabilir ancak tek seferde kesim mümkün olmaz. Çok tekrar gerekir. Tek seferde kesiliyor olsa bile soğutma gazı kullanmak gerekir. Aksi takdirde hem kesim yüzeyi düzgün olmaz hemde sıcaklık nedeni ile stencil yamulur.
Elimde bulunan gücünü net hatırlamıyorum sanırım 5000mW, 450nm mavi lazer ile iki farklı materyalde denemeler yaptım.
Malzeme kalınlıkları bir birine yakın, başarılı olanın kalınlığı 2,8mm.
Başarılı kesim yapılan malzeme pleksi parçası
Başarısız olan malzeme ise enjeksiyondan çıkan plastik parçası.
8x8mm lik kare kesim denemesi yapıldı.
Tek seferde parçayı düşüremediği için için 10 kere aynı işlemi tekrarlattım.
Yüzey kalitesi
42290 eklentisine bak 42291 eklentisine bak
Başarılı Kesim Video
42293 eklentisine bak
Başarısız Kesim Video
42292 eklentisine bak
çünkü onların optik çıkış gücü gerçekten 20w ve odak noktaları çok ufak. harcadığı enerji en az 100-150w vardır.20W fiber lazerle tasi buharlastiriyor adamlar, fakat 20W fiber lazerler 2000 dolardan falan basliyor.
Aynen 5-6 kat enerji harcıyor. Makinelerde optiğe göre 10 kat güçlü smps oluyor.çünkü onların optik çıkış gücü gerçekten 20w ve odak noktaları çok ufak. harcadığı enerji en az 100-150w vardır.