Lazer Seçimi

0xyit

Aktif Üye
Bakır plaka üzerinden boya kaldırmak ve 0.5-1mm alüminyum sac kesmek için lazer seçmeye çalışıyorum, bana ne kadar güç gerekli? dalga boyu, vb? örneğin 5000mw bir lazer yeterli midir?

boya kaldırmayı boya siyah ise ve kullandığın lazerin dalgaboyu uygunsa yapabilirsin. burada bir öneride bulunamayız çünkü boya tipine ve rengine göre durum değişecektir. eloksal için gerekli lazer ile tozboyaya markalama yapan lazer farklı olabilir.

5-10w lazer ile 1mm aluminyum kesmek mümkün değil. aluminyum en zor malzeme genel prensip 1mm aluminyum için en az 300w fiber lazer gerekli.

How Much Is the Needed Power for Laser Cutting Aluminum?​

The power threshold demanded for cutting aluminum relies on various factors, including: the thickness of the material, the desired cutting speed, and the specification of the cutter being utilized. The power needed can range from a few hundred watts to several kilowatts. For example, thin aluminum sheets (up to 3 mm or 0.12 inches) require a laser power of at least 500 W for 3 mm sheet and pro-rata for thinner material. Medium-weight aluminum (3 mm to 6 mm or 0.12 to 0.24 inches) needs power in the range of 1–3 kW for good results. Heavy-gauge plates (above 6 mm or 0.24 inches and up to 100 mm or 4 inches) need 3,000–8,000 watts or more, and higher power can be very beneficial in productivity/throughput terms. For more information, see our guide on

boya kaldırmayı boya siyah ise ve kullandığın lazerin dalgaboyu uygunsa yapabilirsin. burada bir öneride bulunamayız çünkü boya tipine ve rengine göre durum değişecektir. eloksal için gerekli lazer ile tozboyaya markalama yapan lazer farklı olabilir.

5-10w lazer ile 1mm aluminyum kesmek mümkün değil. aluminyum en zor malzeme genel prensip 1mm aluminyum için en az 300w fiber lazer gerekli.

How Much Is the Needed Power for Laser Cutting Aluminum?​

The power threshold demanded for cutting aluminum relies on various factors, including: the thickness of the material, the desired cutting speed, and the specification of the cutter being utilized. The power needed can range from a few hundred watts to several kilowatts. For example, thin aluminum sheets (up to 3 mm or 0.12 inches) require a laser power of at least 500 W for 3 mm sheet and pro-rata for thinner material. Medium-weight aluminum (3 mm to 6 mm or 0.12 to 0.24 inches) needs power in the range of 1–3 kW for good results. Heavy-gauge plates (above 6 mm or 0.24 inches and up to 100 mm or 4 inches) need 3,000–8,000 watts or more, and higher power can be very beneficial in productivity/throughput terms. For more information, see our guide on
Aynen, siyah boya kazinicak pcb icin, aluminyum ise 1mm degil 0.1mm olacak, yanlis bakmisim. stencil icin, tahmin ediyorum ki bu 5000mW lazer ile mumkun

Cinliler bendeki UV lazeri 15w diye sattilar.

Bin bir umutla almistim. Plastigi zar zor eritiyor. Celik teli zar zor eritiyor. Aluminyuma hic etkisi yok.

Düşük güçlü laser ile stencil kesmek nerdeyse imkansız. 20w fiber lazer ile yapılabilir ancak tek seferde kesim mümkün olmaz. Çok tekrar gerekir. Tek seferde kesiliyor olsa bile soğutma gazı kullanmak gerekir. Aksi takdirde hem kesim yüzeyi düzgün olmaz hemde sıcaklık nedeni ile stencil yamulur.

çinlilerin sattığı 5w-10w lazerler optik değil çektiği güç.10w lazeri optik çıkış gücü 2-3w civarı oluyor. bir de temiz kesim için eritme değil vaporizasyon lazım. yani çok ufak bir alana, yüksek gücü çok kısa zamanda verecek ve oradaki metal buharlaşacak. ama süre kısa olduğu için yakın bölgelerde erime izi kalmayacak.

Düşük güçlü laser ile stencil kesmek nerdeyse imkansız. 20w fiber lazer ile yapılabilir ancak tek seferde kesim mümkün olmaz. Çok tekrar gerekir. Tek seferde kesiliyor olsa bile soğutma gazı kullanmak gerekir. Aksi takdirde hem kesim yüzeyi düzgün olmaz hemde sıcaklık nedeni ile stencil yamulur.
20W fiber lazerle tasi buharlastiriyor adamlar, fakat 20W fiber lazerler 2000 dolardan falan basliyor.

Elimde bulunan gücünü net hatırlamıyorum sanırım 5000mW, 450nm mavi lazer ile iki farklı materyalde denemeler yaptım.
Malzeme kalınlıkları bir birine yakın, başarılı olanın kalınlığı 2,8mm.

Başarılı kesim yapılan malzeme pleksi parçası
Başarısız olan malzeme ise enjeksiyondan çıkan plastik parçası.

8x8mm lik kare kesim denemesi yapıldı.
Tek seferde parçayı düşüremediği için için 10 kere aynı işlemi tekrarlattım.

Yüzey kalitesi

42290 eklentisine bak 42291 eklentisine bak

Başarılı Kesim Video

42293 eklentisine bak

Başarısız Kesim Video

42292 eklentisine bak

Forum istatistikleri

Konular
7,854
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back