Arduino analog pinlerinin giriş empedansı nedir?
Forum sayfalarında ayrıntılı bilgi bulamadım.
Girişine voltaj bölücü koyacağım.
Ölçülen devreyi etkilememesi için yüksek olmasını istiyorum voltaj bölücü dirençlerin.
I/O pinler normalde cok cok yuksek empedansa sahip. Eger I/O pinlere dogrudan iceriden pullup direncleri eklendi ve ayrilamiyorsa o zaman empedans bir kac yuz K seviyesine kadar dusuyor.
Analog pinlerde ise DC giris direnci M ohm seviyesinde iken ADC calisirken giris empedansi bir kac yuz ohma kadar duser ve bu ADC sample alma frekansi ve pencere genisligi ile alakali..
ADC nin sample sayısına göre linearite sorunu yaratmadan kabul edebileceği max direnç bazı mcuların datasheetinde veriliyor. Ona bakmak @Mikro Step in anlattığı olaydan dolayı daha mantıklı. ADC girişlerine 10K ve mertebesinde dirençlerle RC low pass yapılan tasarımların çoğu maalesef bu bilgi gözardı edilerek yapılmış oluyor. ADC nin lineerliğini genellikle ilk başta insanlar denemediği için sorunu fark etmek bazen çok zor olabiliyor.
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?