Forumumuzda PassKey Özelliği Bulunmaktadır.
Daha kolay giriş yapılabilmesi için bu özelliği aktif ettik.
PassKey Özelliğini Kullanabilmeniz için Sağ Üstte Kullanıcı adınızın olduğu yere tıklayın.
Açılan ekranda "Şifre ve Güvenlik" sekmesine tıklayın.
Sonraki sayfada "Add passkey" Butonuna tıklayın.
Bu aşamada bir popup penceresi açılıyor ve burada geçiş anahtarı oluşturulsun mu diye soruyor.
Aşağıdan "Oluştur" Butonuna tıklayın. (Şirket bilgisayarlarında IT yönetimi izin vermediyse bu özelliğe erişim kısıtlanıyor.)
Sonraki sayfada sizden PIN oluşturmanız isteniyor. Resimde göreceğiniz üzere sadece Rakam veya Harfler ile karışık rakam belirleyebilirisiniz.
6 Haneli pininizi belirledikten sonra "Onayla" butonu aktif oluyor. Tıklayın.
PIN'ininizi oluşturdunuz. Artık foruma PIN ile giriş yapabilirsiniz.
Giriş yapma ekranında "Passkey" Butonuna tıklıyorsunuz.
Bu adımda kişisel telefon/tablet ile girişi anlatıyorum.
Açılan Pencereden işaretli adımı seçin.
Sonraki ekranda Telefon yada Tablet kamerası ile QR kodu okutun ve işaretlediğim linke tıklayın.
Burada sizden parmak izi okuyucusu yada direk pin girmenizi isteyecek.
Parmağınızı okuttuğunuzda yada Pini girdiğinizde otomatik olarak foruma giriş yapmış olacaksınız.
USB ile giriş konusunda biraz vakit ayırıp araştırma yapamam lazım. USB yi anahtar olarak ayarlama konusunda bilgi sahibi değilim.
Kolayca yapılabilecek bir yöntem de ilk bakışta bulamadım. Olayı çözdüğümde buraya detaylıca ekleyeceğim.
Daha kolay giriş yapılabilmesi için bu özelliği aktif ettik.
PassKey Özelliğini Kullanabilmeniz için Sağ Üstte Kullanıcı adınızın olduğu yere tıklayın.
Açılan ekranda "Şifre ve Güvenlik" sekmesine tıklayın.
Sonraki sayfada "Add passkey" Butonuna tıklayın.
Bu aşamada bir popup penceresi açılıyor ve burada geçiş anahtarı oluşturulsun mu diye soruyor.
Aşağıdan "Oluştur" Butonuna tıklayın. (Şirket bilgisayarlarında IT yönetimi izin vermediyse bu özelliğe erişim kısıtlanıyor.)
Sonraki sayfada sizden PIN oluşturmanız isteniyor. Resimde göreceğiniz üzere sadece Rakam veya Harfler ile karışık rakam belirleyebilirisiniz.
6 Haneli pininizi belirledikten sonra "Onayla" butonu aktif oluyor. Tıklayın.
PIN'ininizi oluşturdunuz. Artık foruma PIN ile giriş yapabilirsiniz.
Giriş yapma ekranında "Passkey" Butonuna tıklıyorsunuz.
Bu adımda kişisel telefon/tablet ile girişi anlatıyorum.
Açılan Pencereden işaretli adımı seçin.
Sonraki ekranda Telefon yada Tablet kamerası ile QR kodu okutun ve işaretlediğim linke tıklayın.
Burada sizden parmak izi okuyucusu yada direk pin girmenizi isteyecek.
Parmağınızı okuttuğunuzda yada Pini girdiğinizde otomatik olarak foruma giriş yapmış olacaksınız.
USB ile giriş konusunda biraz vakit ayırıp araştırma yapamam lazım. USB yi anahtar olarak ayarlama konusunda bilgi sahibi değilim.
Kolayca yapılabilecek bir yöntem de ilk bakışta bulamadım. Olayı çözdüğümde buraya detaylıca ekleyeceğim.
Son düzenleme: