Nasıl bağlı lamba yapabilirim?

Cosef

Yeni Üye
Dostlar selam, Friendship Lamp ürününden yapmak istiyorum. Eskiden Türkiyede yapıp satanlar vardı ancak kapatmışlar bendekilerde bozuldu bu yüzden kendim tekrar yapmak istiyorum. Yazılımcıyım, zamanında drone yaparken mikroişlemciler ve lehim gibi konularıda öğrendim altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Yapmak istediğim şeye gelirsek kısaca biri yanınca diğeride yanacak detaylandıracak olursam 2 adet lamba olacak, ilk önce lambanın kendi açtığı wifi'ya bağlanıp ona evimizin wifi bilgilerini girerek eve bağlanacağız daha sonra lambamızı yaktığımızda diğer lambada yanacak. 3-4 saniye sonra ikiside sönecek ışık mesajı gibi. Tek tuşlu bir lamba olduğu için tuşa basılı tutunca renk seçimine giriliyordu vs vs.
1763545617003.jpeg

İlk olarak bunu yapmak için hangi malzemleri almamı önerirsiniz? Benim aklımda şunlar var;
ESP32-C3 geliştirme kartı ve Temu masa lambası ( Dış çerçeve, tuş, güç girişi ve ledi kullanıp içini değiştirmeyi düşünüyorum.)

Bir hobi ürünüyse esp32 iş görür bunun için klasik ws2812b ile de RGB tarafını halledersiniz. sinyal iletmek için de tasarıma göre buton ya da dokunmatik bir yüzey sağlanabilir. Bu tip işlerin elektronik kısmında ziyade tasarım kısımları zor oluyor. Onun için de zaten bir çözüm bulmuşsun. Yani olmaması için hiçbir sebep yok. Sinyal iletim kısmı ise hivemq üzerinden mqtt ile halledilir. Sadece ilk kurulumda kullanıcıya uygun atama yapılması lazım.

Teşekkürler hocam peki, attığım esp32 versiyonu bu işe uygun mu başka mı önerirsiniz. Birde bu iletişim için bahsettiğiniz protokol için sunucu vs ihtiyacı yok dime cihazlar kendi aralarında bağlantı kurabilirler

MQTT başlı başına protokol aslında hivemq'da belirli bir paket boyutunun üzerinde aylık para alıyor ama sen sadece var yok verisi göndereceğin için aşman çok mümkün değil.

ESP32'nin herhangi bir versiyonu olur. Arduino IDE üzerinden MQTT kütüphanesi kullanarak veri aktarma yapacaksın temelde.

Çok sağolun malzemeleri sipariş geçeyim ilerledikçe yine bilgilendiririm.

hatırladığım kadarıyla blynk ile bunu hiç kod yazmadan yapabiliyor olman lazım.

O kısma gelince bi bakarım hocam ama zaten kod yazabiliyorum ince ayrıntıda yapmayı seviyorum ama yine de bi değerlendireceğim çok sağolun.

Esp8266 (Esp-01) ile de olabilir. Hatta biri master diğeri slave seçilerek ortamda modeme gerek duymadan birbirleri ile iletişim sağlanabilir. Esp Now.

Hocam size zahmet link atma şansınız var mı ben düzgün bir tane bulamadım, birde maaliyet olarak nasıl temudakinin tanesi 200'e geliyor

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,624
Üyeler
3,429
Son üye
_Arda_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back