Mks dlc32 v2.1 kontrol sistemi

Kurt_Kurt

Üye
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, Mks dlc 32 v2.1 ile lazer tecrübesi olan var mıdır?

IMG_3956.webp

Ufak bir lazer kesme markalama yapmak istiyorum kendime 500x500mm gibi.

Bu konuda hangi lazer kafalarını destekler, sistem hızlımıdır veya neye dikkat etmem gerekir; bu konuda bilgisizim. Kendim 2-3 cnc yaptım fakat ne bu sistem ne de lazer konusunda bilgim var. Fiyatı ucuz görünce gaza geldim diyebilirim :)

Hedef: daha çok ağaç işleri kesme (mdf-kontraplak 5-10mm) pleksiglas kesme kazıma vs.

Konuyu bende takipteyim.

3 yıl evvel aşağıdaki gibi bir cihaz aldım ama yeterli havalandırma ve gözlük olmadığından hala çalıştıramadım. Evi değiştirmeyi bekliyorum.

Ben de bu sistemi kargo dahil 20 dolar bir rakama buldum internette. İşin aslı lazer konusunda o kadar cahilimki, şöyle bir iş akışı yapmayı düşündüm: malzeme gelir bağlantılar yapılıp 3 adet motor ile sağlamlık testti yapılır. Ardından izolasyonlu minik bir pano içine alınır. Gerekli kablo uzatma vs için soket ve uygun nitelikte kablolar ayarlanır. 40x40sigma profilden yapılmış örnekler iyice incelenip uygun bir model kopyalanmaya çalışılır.

Bundan sonraki aşamada hani hangi lazer yakıcı kafası lazım olur, 5vat ile ne yakılır kesilir 20vat ile ne yakılır ne kesilir nasıl bir güç kaynağı vardır, tetikleme nasıldır, z yüksekliği nasıl hesaplanır vs vs araştırmaya devam edeceğim. Bilmiyorum hatalı yaklaştığım bir yer var mı yada gözden kaçırdığım (hani illaki olacaktır) en basit şekilde bir sistem kurup sonra iyileştirme yoluna giderim. Su ile soğutma olayı vs dediğiniz gibi önemli, iyi düşünmek lazım

2 sene kadar önce başlayıp geçen sene gibi tamamlayıp kullanmaya başladığım lazer makinemde ilk olarak bu modülü kullanmıştım. Şu an ekranıyla birlikte dlc32 v2.1 boşta duruyor. Genel olarak adım kaçırma problemi yaşıyordum bu kartla çalışırken. Bende kendi kontrolcü kartımı tasarlayıp onu kullanmaya başladım. Ancak sonradan farkettiğim step motor sürücüleri ısındığındada akımı limitini otomatik aşağı çekmesiyle de bu adım kaçırma problemi yaşanabildiği. Yani dlc32 sadece fan takviyesiyle belki sorunsuz kullanılabilirdi. Geriye dönüp hiç deneme yapmadım.

Ben kendi makinemi ve kontrolcü kartını açık kaynak paylaşmıştım, konusu açılmışken sizlerle tekrar paylaşmış olayım.
Makina Link: https://github.com/hasankarainfo/CNC_XY_Integrated_Ventilation
Kontrolcü Link: https://github.com/hasankarainfo/HYB_ESPA

Lazer başlığını aldığım arkadaşlar kendileri makinede üretiyorlar, kullanmak maksadında iseniz arkadaşlarla iletişim kurmanızı öneririm. yıllar öncesinde yağmur lazer adında hizmet veriyorlar dı. instagramda gördüğüm kadarı ile taşıma bandı işine de girmişler, lazere devam ediyorlar mı arayıp sormak gerekir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim @hasankara malesef rusyadayım, İstanbul'da olsam kesinlikle gidip danışmak isterdim. İnstagram sayfalarına bakacağım çok teşekkürler. Sanırım sürücülerin soğutucularının tasarımından dolayı verimli soğutma gerçekleşemiyor, belki daha verimli bir soğutucuyu (belki su soğutmalı) aluminyumdan işleyip denenebilir. 1cm2 den küçük temas yüzeyi var nerden baksanız dert :)

Github linklerinize bakacağım tekrardan çok teşekkür ederim

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,649
Üyeler
3,445
Son üye
pythonworks

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back