LiFePo4 piller için şarj devresi tasarlamak istesek neleri bilmek gerekir?

DR-UPS40 ürünü en temel görevi girilen gerilimi DC hat ve akü bağlantısı arasında yönlendirmesi. Eğer gerilimin artırmasına ihtiyacınız varsa NDR-240-24 üzerindeki "DC OK" ledinin üzerindeki trimpotu kullanarak gerilimi artırabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla güç kaynağı yük için fazlasıyla büyük seçilmiş diğer bir önerim eğer illaki değişim olacaksa yeni nesil meanwell DRC100B kullanmakta diğer bir alternatif olabilir.

Dr-ups40 yazan cihazın yerini alacak devre yapmak istiyorum. Hem smpsten LiFePO4 batarya şarj olacak. Elektrik kesilince de bataryadan 24V hattı besleyecek. Ac yok
AC yok deyince sorma gereği hissetim. LiFePo4 bataryayı bu resimdeki panoya bağlanacak değil mi?

Bu panodaki kurşu asit akü ve Dr ups40 çıkacak. LiFePO4 batarya ve şarj kontro devresi bağlanacak

Dikkat edilecek kritik husus NDR240 güç kaynağının çıkıştaki "over voltage" koruması.
Kontrol devresine elektrik gelince smps, kesilince bataryaya geçmesini söyleyen bi eklenti yaparız. Smps overvoltage çok problem değil.

DRC100B kullanmakta diğer bir alternatif olabilir.
Drc100 için batarya tipine dair açıklama yok datasheette. Güzel ürün. Aslında aradığım ürün ama şarj edebileceği batarya tipleri belirtilmemiş.

Lifepo4 batarya için uygun olsa tadından yenmezdi.

İzolasyon şartı yoksa eğer, bataryanın seri sayısının 4-6-8-10 olmasındaki ana fark bms ve başka şeyler olur gibi. Sadece 24V u kesmeyecek şekilde boyutlandırın yeterli. Atıyorum 10S yaptınız bu durumda sanırım 25V-36.5V aralığı pil voltajı, 24V ac dc den pile doğru bir senkron boost converter yaparsınız, ac dc çalışırken gerektiği zaman şarj yapar, ac dc sustuğunda buck converter gibi çalışır hatta 24V verir. Söylemek istediğim ne kadsr anlaşılıyor bilmiyorum ama bir half bridge in bir tarafına inductor takarsanız baktığınız yöne göre o buck da olur boost da.

Forum istatistikleri

Konular
9,244
Üyeler
3,782
Son üye
nalburx

Son kaynaklar

Back