Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Kicad den vazmıgeçtin?
Yok vazgeçmedim. Buna Kicad den önce başlamıştım devam ettirdim. Hem de KiCad'e daha tam hakim olamadım. Ama ayrıca bu gün onda da çizmeye başladım. Bitince onu da paylaşırım.Kicad den vazmıgeçtin?
Bu breadboard da olmaz abi. Çok fazla bağlantı var muhakkak bir aksaklık çıkar.Breaboard'de denemeden olmaz
Sığmasını kastetmedim abi. Breadboard da iletim sıkıntısı olur bu yapıda. Öyle 3-5 bağlantılı basit bir devre değil. Yani uğraşırsak illaki yapılır ama uğraştırır işte. Ben zaten uzun zamandır uğraşıyorum bu proje ile. Bıkkınlık gelsin istemiyorum.Bence sığar, çok eleman yok. Çok daha büyüklerini denedim ben breadboard üzerinde. Büyük breadboard ile deneyebilirsin.
Benzetmelerime gönül koymayacağına inandığım için söyleyeceğim. Yumurta kırmadan omlet yapılmaz, hatalar olmadan da tecrübe edilmez. Hata yapmaktan korkmamak lazım ve nedenini bulmak şart .Sığmasını kastetmedim abi. Breadboard da iletim sıkıntısı olur bu yapıda. Öyle 3-5 bağlantılı basit bir devre değil. Yani uğraşırsak illaki yapılır ama uğraştırır işte. Ben zaten uzun zamandır uğraşıyorum bu proje ile. Bıkkınlık gelsin istemiyorum.
Yan yana durmasında bir problem olmuyorsa böyle daha iyi.Üstüste olur. Yerden kazanırsınız.
Öncelikle şunu söyleyeyim.Elektroniğin kutsal yazıtlarında (The Art Of Electronics), sayfa 113 de emiter dirençlerinin seçimi ile ilgili tavsiye, maksimum yük akımında bu dirençlerin üzerinde 300 - 500 mV düşmesi gerektiği yönünde. Senin maksimum akımın 3 A, direnç de 0.22 [CHAR]Omega[/CHAR], bu durumda direnç üzerinde 0.66 V düşer, yani tavsiye edilen aralığa çok yakın. Aralıktan fazla olmasının tek etkisi direncin biraz daha fazla ısınması olur, yoksa devrenin çalışmasını etkilemez. Şimdi sonraki hedef olan 5 A için sen yap hesabı, direnç ne olmalı?
R= 0.4/5
R= 0.08 Ohm direnç kullanmamız gerekir.
Eğer bu değeri bulamazsak 0.1 Ohm kullanarak maksimum limitimiz olan 500mV'u elde etmiş oluruz.
5w olmalı. Böylece gem piyasa kolay bulunur. Hemde 10w göre daha az yer kaplar.Peki direncin gücü ne kadar olmalı?
Biz teoriden gidiyoruz.5w olmalı. Böylece gem piyasa kolay bulunur. Hemde 10w göre daha az yer kaplar.
Buldun çırağı sıkıştır tabi.Peki direncin gücü ne kadar olmalı?
Naaptın yav. 10w direnci napıcan? Fabrikaya makine mi yapıyon?5w olmalı. Böylece gem piyasa kolay bulunur. Hemde 10w göre daha az yer kaplar.
Mantıklı ama o zaman bizim amfi testi için 15-20 dirençten yaptığımız 4 ohm 100w yükün değeri de doğru değil. Acaba ne kadar fark ediyor? Bir formülü var mı ki?İki direnci paralel bağladığın zaman güç iki katına çıkar diyenler oldu. Bu her zaman doğru mudur? Bir direncin gücü, direnç tek başına çalıştırıldığını varsayarak belirtilir. Eğer o direncin yakınında bir ısı kaynağı varsa, artık o direnç anma gücüne çıkamaz. Yani iki tane 5W direnci paralel bağlarsan güç 10 W ın epey altında olur çünkü birbirlerine ısıtırlar.
Mantıklı ama o zaman bizim amfi testi için 15-20 dirençten yaptığımız 4 ohm 100w yükün değeri de doğru değil. Acaba ne kadar fark ediyor? Bir formülü var mı ki?
Merhaba benim bir sorum olacak korad ka3005d modeline p modelinde ki gibi PC kontrol özelliğini ekleyebilir miyiz acaba ?