12V-1A Güç kaynağı tasarımı

adjpwrsch.jpg

1733829392608.png

BXIiX.png

Bu OPA548 devresi çok güzel gerçekten. Çok basit bir devre ve dijitalleşmeye de çok müsait. Eğer simetrik ±30V verilirse, iki quadrant çalışan bir güç kaynağı haline de geliyor.

Bunu denememiz lazım. Özdisan'da da var

Bu OPA548 devresi çok güzel gerçekten. Çok basit bir devre ve dijitalleşmeye de çok müsait. Eğer simetrik ±30V verilirse, iki quadrant çalışan bir güç kaynağı haline de geliyor.

Bunu denememiz lazım. Özdisan'da da var

Şunun çıkışına dual devre koyup, şöyle +-25~27Vp gerilim çıkarıp, çıkışına da bir 50/60Hz trafo bağlayıp, 18Vac/250Vac, ayarlı AC güç kaynağı yapmak vardı :)

38902 eklentisine bak
Hocam devreyi proteusta kurdum istediğim çıkışı voltmetrede görüntüledim fakat ampermetrede değer alamıyorum. Nerede hata yapiyorum? Bir de devrede jfetleri beslemek için -10v uyguluyoruz, bunu simülasyonda değil de pratikte devreyi kurduğum zaman nasıl uygulayabilirim?

Bu devre simülasyonda çalışabilir ama gerçekte çok uç olmuş. 23W ısı açığa çıkacak bu iki LM317'den. Çok az ısılar değil...

Forum istatistikleri

Konular
7,087
Üyeler
2,874
Son üye
o9uz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back