1960 yilindan kalma evraklar uzerinden cikan atac ve toplu igneler.

Mikro Step

Kıdemli Üye
2.jpg

Onca yil gecmesine ragmen sag ustteki toplu ignenin halen piril piril olusu gercekten cok ilginc.

Diğerleri daha çok kullanılmış ve bir noktadan kaplama açılmış ise paslanır.

Paslanmayan ignenin sekli de mukemmel. Geometrisinde bile kusur yok.

(60'li yillarda uzaylilar mi gelmisti? Yoksa biz mi aya gitmistik)

Son düzenleme:
.. pek şaşılacak birşey yok bana göre ama şöyle bir senaryo olabilir. Biri dosyaları karıştırmış ve sonra yeni bir iğne ile tutturmuş.

O konuda cektigim fotoya ve bana guvenmelisiniz.

Kandirmaca amacli boyle bir baslik acmazdim.

Tamam bazısı 1960 yılından kalmış fakat 2000li yıllarda biri yeni iğne takmıştır. Adli vaka bile olabilir. Tüm evrak düşündüğünüz kadar eski değildir. Sizden habersiz çevrilen olaylar vardır

Bir iki senaryoda benden.
1-) Paslananları kağıda tutturan kişi ataç ve iğneyi takmadan önce kağıtları hizalarken bu süre zarfında onları ağzında tuttu ve salyası bulaştı. Bu durumda salyaya maruz kalanlar paslandı.
2-) Paslanmayan ataç ve iğneyi takan kişinin elleri kremli olabilir ve onları tuttuğunda üzerleri arko yağlı krem kaplandı bu durum sonucunda krozyana dayanıklı hale geldiler. :avare1:

bende dedemin babasinin askerden getirdigi bir catal var muhtemelen 1940 li yillara ait, nasil bir metali varsa ne kararma ne bisey, mat bir metal seklinde zerre bozulmamis, aluminyum celik karismi gibi, bayada sert sikisirsan sungu niyetine kullanilabilir o kadar kaba, hayran kaldim, tabi o zamanlar calma kavrami daha gelismemis.

Ataçlar günümüzdekilere kıyasla daha etli malzemeden yapılmış gibi.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back