Abi senin çalışma masan kıvamına geldi . Şarj aletini mcu kullanarak yaparsın. Hardcore kodlamaya da gerek yok. Uygun bir arduino kartla olur, 1-2 lm358 ve ve tl431 ile 2 haftada mis gibi olur. 3d yazıcı yoksa kutusunu da ben basar gönderirim.Elimde DURACELL CEF 14 şarj aleti vardı,
Pilleri 2 şer olarak şarj ettiği aklıma geldi.
Sarı ile işaretlediğim yerlerden voltajı ölçtüğümde 4.17V ölçtüm.
Sanırım bu adaptör seri şarj işleminde işime yarayacak ve ilave devre ihtiyacımı ortadan kaldırdı.
35525 eklentisine bak
Konu 'Kendin yap Li-ion şarj ve test cihazı' https://mekatronik.org/forum/threads/kendin-yap-li-ion-sarj-ve-test-cihazi.4045/Aklında şema var mı?
Projeye başla, uğraşırken bir şeyleri yaktığını gördükçe eğleneceğimAltı üstü traş makinesi pillerini seri şarj edecektim
Yaka yaka ogrenilecek, bundan sonra , " eyvah duman cikti, yandi, bitti, kul oldu" diyim de az keyiflen abiProjeye başla, uğraşırken bir şeyleri yaktığını gördükçe eğleneceğim
Dolgan abi az sakalli dur alisir cocuklar. Makinaya da ihtiyacin kalmaz devreye de.Arduino olmadan bir devre yapayım, arduino lu başka bir devre yaparım, seninki de olabilir.
Önce traş makinemi adam etmem lazım saç sakal birbirine karışınca kızım beni tamıyamıyor benden kaçıyor
Bu devre olmaz. Koradla doğrudan şarj et daha iyi. Pil sıcaklığını bile ölçtürecez arduinoya
Neden olmuyor?Bu devre olmaz. Koradla doğrudan şarj et daha iyi. Pil sıcaklığını bile ölçtürecez arduinoya