2. el araba satarken kusur söyleme

s.a arkadaşlar 8 yaşında bir aracımız var normalde hatasız sayılabilecek araç herhangibir değişen parça boya hasar kaydı tramer kaydı v.s şey yoktur.. sadece bir kaç noktada tırnak kadar rötüş boyası var da uzun yolda taş sıçramasından boyası attı bende rötuüş yaptım acaba satarken bunu söylemek gerekir mi yani kusur olarak sayılır mı bu röütüş boyası ?? yoksa önemsiz birşey mi ??

Nihayetinde; İkinci el araç. Olur öyle ufak tefek nazarlıklar...
Çalışmayan donanım varsa; kaza, değişen parça veya parça boya varsa söylenmeli.
Geri kalan her araçta olabilecek ufak/tefek şeyler...

Son düzenleme:
Söyleyin, daha iyi olur. Güven verir. "Aklıma gelmeyen bilmediğim başka kusurları da olabilir. Ekspertiz yaptırın iyi olur" diyebilirsiniz. Ekspertiz parasını baştan söyleyin. Alıcı aracı alsa da almasa da kendisi versin. Ekspertiz çıkışı çeşitli bahanelerle indirim isterse ilgilenmeyin kafanızdaki son rakam neyse o fiyata veriniz.

İkinci el araçta kozmetik kusurların olacağını alıcının beklemesi lazım. Bence bütün çizikleri rötüşları haritalayıp alıcıya söylemeye gerek yok. Alıcı arabayı inceleyecek zaten. Gözünü rahatsız edecek kadar kozmetik kusur varsa zaten kararında etkili olacak bunlar.

Burada yazdığın kadarıyla önemli bir konu değil ama ben yinede gizlenmesini doğru bulmuyorum.

Muhtemelen bu aracı sattığında sen de başkasından alacaksın. Satıcının bildiği şeyi bilmeden almak ister misin? Bu senaryoya göre vicdanın nasıl rahat ederse öyle davran...

Her şeyi olduğu gibi anlat, fiyatını da istediğin gibi belirle, beğenmeyen almasın. Piyasayı manüple etmiyorsan sorun yok. Emin ol, biri de dürüstçe yazıldığı için alacaktır.

Şöyle örnek vereyim; şu sıralar 2005 model civarında otomatik bir araba arıyorum. Normalde E sınıfı araç kullanıyorum ama çocuklar yüzünden yakın çevrede eşim ya da ben sıkça hareket etmek zorunda kalıyoruz, özellikle milletin manyadığı şu sıralar mevcut arabayı o işler için kullanmak mantıklı değil.

Bakındığım araç, iyi toplanmışsa ağır hasar kayıtlı dahi olabilir. Ben bildiğin eşek niyetine mümkün olduğunca hesaplı bir araç arıyorum. Ağır hasar kaydı olan araca sigortadan para kapamak için şişirilmiş fiyat hiçbir sorunu yok yazıyor. Sigorta şirketini mi, bizi mi salak sanıyorlar belli değil. Adam açıkça yazsa, bildiğim sorunlarıyla alacağım ama millet benimki boncuklu diye satmaya çalışıyor.

evet yorum yazan herkese teşekkür ederim.
3 aşşa 5 yukarı kafamda birşeyler oluştu. zaten rötüş boyası en dikkat çekecek kısım motor kaputunda 2 noktada ve dikiz aynasında park ederken duvar kenarına sürtmüştüm göze batmasın diye dediğiniz gibi dürüst olmak lazım. sonuçta 2. el araba bu şimdi. sıfır araba almıyon keza youtubede X expertiz firmasının exper videoları var adamlar bayiden alınmış sıfır araca exper yapıyor neler çıkıyor neler...
zaten araçta bir şikayetimiz yoktur tek niyetimiz model yükseltmek.
araç alırken de satarken Allah herkesin karşısına iyi niyetli aklı başında isanlar çıkartsın diğer türlüsü ciddi sıkntı...

Forum istatistikleri

Konular
7,559
Üyeler
3,059
Son üye
deniz777

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back