30 euro gümrük limitleri yenilendi (artık kargo bedeli dahil)

abi kargo zaten o kadar tutuyor. Boş paket mi alacağız :D Bence aşırı saçma bir durum var.
Ben bu durumu hep şuna benzetiyorum:

Güvenlikli bir sitede oturuyorsun. Güvenlik evine gelen kargonun geçmesine izin vermiyor. Birini gönderip (muameleci dedikleri) güvenlikten aldırman gerekiyor, ayrıca güvenlik ekibine de (normal aidattan ödediğin maaş dışında) para vermen gerek.

Ama aynı binaya hırsızı, itlisi, bitlisi, elini kolunu sallaya sallaya giriyor. Güvenlik doğru düzgün tedbir almıyor. Üstelik bu adamlar evlerinde hırsızlık yapıyor veya başka türlü sana zarar veriyor, ama bina oturanı olmadıkları için güvenlik onlara müdahale etmiyor. Ayrıca sitenin spor salonundan, havuzundan falan da ücretsiz yararlanıyorlar.

Bunu bir kitap olarak yazsan iyi birşey çıkar, hatta başlangıcında "gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır" diye açılan film uyarlaması bile çıkar. Saçma filan diyip, edebiyat yaptırmayın adama. :gulus1:

♦️ Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın: “Sipariş verilen ürünün Türkiye’ye nakliyesi, kendi başına neredeyse 30 € tutar. Türkiye’ye nakliye + ürün maliyeti nasıl 30 €’nun altında kalabilir?

Bu kadar art niyetli, düşüncesiz ve vatandaşın aleyhine bir kanunu nasıl çıkartabilirsiniz?

Hangi Türk şirket(ler)i için özel kanun çıkartıyorsunuz?”

Son Dakika Bilgi
Watsapp kanalı

Üniversitede fizik mühendisliği okuyorum, elekronik konusunda kendimi geliştirmek için harçlığımdan arttırarak kendime ekipmanlar alıyorum. Geçen yıllarda üniversitemizin bir topluluğunun roket takınındaydım. Üniversitenin veya devletin herhangi bir maddi desteği yok. Özel şirketler doğrudan topluluklara sponsor olamıyorlar, üniversite üzerinden sponsor olabiliyorlar. Üniversite de oradan gelen paradan dahi haraç kesiyor. Zaten şirketler de şu ekonomide kimseye sponsorluk vermiyor. Roketi tasarlarken bütün elektronik bileşenlerini öğrenci halimizle cebimizden karşılamıştık. Herhangi bir şeyi yakma bozma lüksümüz yoktu lakin illa kazalar oluyordu.
Yurt dışında 1 birime satılan ürün Türkiye'de 2 birime satılıyor. Yabancılara göre paramız daha değersiz, onların başlangıç seviyesi diye kullandığı çerez gibi harcadığı ürünler bizim için altın niteliğinde. Yine bir şekilde yurt dışındaki ürünlere erişebilirken şimdi onları da kısıtlıyorlar. Adeta hiçbir şey yapma, hiçbir şey öğrenme demek oluyor bu. O teknofestte orada burada övünülen ürünler övenler sayesine değil övenlere rağmen yapılıyor. İnsanın gördükçe tadı kaçıyor yaptığı işi sorguluyor. Geçen 700 TL'ye osilatör aldım bir 700 TL de vergisini ödedim. Ürün kadar vergi olması mantıklı mı? Oturalım o zaman hiçbir şey yapmayalım hiçbir şey üretmeyelim. Ülkemizin ekonomisi böyle şahlanacak demek ki...

Eğer makul bir bedel ile tedarik yapan çok sayıda yerli firma çıkarsa, o zaman bir sorun yok. Mesela e-komponent üzerinden istediğin digikey malzemesini alabiliyorsun. Fiyat ortalama %30 gibi daha pahalı oluyor (bu eski rakam güncel marjları bilmiyorum, uzun zaman oldu digikey'den birşey alalı)

Eğer aliexpress'ten de %30 marj ile hatta %50 marj ile istediğin ürünü getirtebiliyorsan, bence bunda bir sorun yok. Neticede %20 zaten KDV ye gidecek, bir nakliyat bedeli de var.

Ama eğer aliexpress için güvenilir ve uygun fiyatta tedarik yapan yerli firma yok ise veya sayı çok az ise, o zaman gerçekten elektronik hobi büyük darbe yemiş oluyor.

Satıcılar kargoyu yüksek yazıp ürün fiyatını düşük yazıyorlardı. Sadece ürün fiyatına vergi hesaplandığından ücretleri düşük hesaplanıyordu. Yeni durumda ürün ve kargonun toplamı üzerinden vergi hesaplanacak anlaşılan.

Satıcılar kargoyu yüksek yazıp ürün fiyatını düşük yazıyorlardı. Sadece ürün fiyatına vergi hesaplandığından ücretleri düşük hesaplanıyordu. Yeni durumda ürün ve kargonun toplamı üzerinden vergi hesaplanacak anlaşılan.

Bu yıllar önce alış veriş sınırı 1500Euro ve gümrüğün vergi falan takmadığı zamanlarda da böyleydi. Şimdi bizim gümrüğü atlatmak için yapılmaya başlanmış bir şey değil. Zaten bunu yapan çok az satıcı var. Onların da derdi aramalarda düşük ürün fiyatıyla öne çıkmak. Bir halt edilmiş, kendi kendimize bahane bulmamıza gerek yok. Maksat ortada, yurt dışı alış veriş artık yasak.

Kirli tırnakları ve tahta saplı havyasıyla bir şeyler yapmaya çalışan hintliler bile yukarı giderken biz aşağı...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,985
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back