30 euro gümrük limitleri yenilendi (artık kargo bedeli dahil)

czorgormez

Temporary user
"yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyalara yönelik yeni düzenleme yapıldı. 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanması hakkındaki kararda 63'üncü maddede düzenleme gerçekleşti. buna göre yurt dışından sipariş edilip posta ya da hızlı kargo taşımacılığıyla gelen ürünlerin nakliye bedelleri de eşyanın kıymetine ilave edilecek. "

ben olumlu buluyorum. kargo dahil mi değil mi çok kafa karışıklığı oluyordu, ben kendi adıma devletimize bu kafa karışıklığını gideren kararından dolayı teşekkür ederim. karar 1 ay sonra yürürlüğe girecek.

Son düzenleme:
Kanunların gerekçelerine ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır? Yoksa kanunlar "yaptım, oldu, artık böyle" şeklinde midir?

Hem Türk Lirası fazla değerlendi diyorlar hem dışarı para gitmesin istiyorlar, dolaylı olarak dışarıdan gelebilecek paranın da önünü kesiyorlar. Vallahi ben bir şey anlamadım.

"Söylesem tesiri yok, Sussam gönül razı değil" :kafakaşı1:

Bu şekilde gelişmesi bence oldukça kötü. Durumu ve nedenlerini hiç anlamıyor değilim. Ancak şu şekilde bir uygulama daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Haziran 2025 tarihine kadar vergi %200 çıkarılmıştır gibi önlemler alınsın ancak bunların son tarihleri belli olsun. Yoksa bir kere bu şekilde tüketimi azaltıcı bir girişim yapıldıktan sonra bir şeyler düzelse bile kimse dönüp onu tekrar eski rakamları çıkarmıyor. Yani kısıtlamaya devam etmek istiyorlarsa her seferinde aynı kararı tekrar tekrar alsınlar.

Suistimali ödemek amacıyla yapılmış büyük ihtimal.

Ürün 1usd kargo 150usd olarak ayarlanırsa vergi komik olur. Limit diye bir şey olmaz

Suistimali ödemek amacıyla yapılmış büyük ihtimal.

Ürün 1usd kargo 150usd olarak ayarlanırsa vergi komik olur. Limit diye bir şey olmaz

Sanmam. Öyle birşey yapsa çinli satıcı, daha önce de gümrükten geçmezdi zaten. Gümrükte fiyat kontrolü yapılıyor.

muhtemelen adım adım bu limit 20 euro, 10 euro gibi rakamlara düşe düşe toplu iğne bile satınalamaz duruma getirilecektir.

muhtemelen adım adım bu limit 20 euro, 10 euro gibi rakamlara düşe düşe toplu iğne bile satınalamaz duruma getirilecektir.
Firmalar aracılığı ile istediğin tutardaki malı getirebiliyorsun ama.
Sadece bireysel alımlara engel teşkil ediyor bu.
Elektronik amatörlerine hitabeden tarafı ise devede kulak bile değil olsa olsa tüy olur.

Diğer alanlardaki ithalatlar çok çok daha yüksek yüzdelikte.

Kanunların gerekçelerine ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır? Yoksa kanunlar "yaptım, oldu, artık böyle" şeklinde midir?
Bildiğim kadarı ile kanunların gerekçesi oluyor..bu ise gümrük kanununun uygulanması ile ilgili çıkarılan bakanlar kurulu kararında değişiklik yapan cumhurbaşkanlığı kararı..dün çıkmış..kararın gerekçesi gümrük kanununun ilgili maddesi..cumhurbaşkanına yetki verilmiş.

Gümrük kanunu dış ticaret açığı oluşmasın diye değiştirildi.

Dış ticaret açığı düşünce de bu başarı olarak gösterildi.

"yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyalara yönelik yeni düzenleme yapıldı. 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanması hakkındaki kararda 63'üncü maddede düzenleme gerçekleşti. buna göre yurt dışından sipariş edilip posta ya da hızlı kargo taşımacılığıyla gelen ürünlerin nakliye bedelleri de eşyanın kıymetine ilave edilecek. "

ben olumlu buluyorum. kargo dahil mi değil mi çok kafa karışıklığı oluyordu, ben kendi adıma devletimize bu kafa karışıklığını gideren kararından dolayı teşekkür ederim. karar 1 ay sonra yürürlüğe girecek.

Bilginin kaynağı nedir? Link te bir açıklama göremedim. Link hatalı eklenmiş olabilir mi? Ben olayı anlamadım. 30euro limitnin içerisinde kargo bedelimi eklenecek yoksa sadece vergi toplam bedel üzerinden mi hesaplanacak. Her karar yeni bir kafa karışıklığı? Şu ülkede bir şeyler de değişmesin artık yahu.

Bilginin kaynağı nedir? Link te bir açıklama göremedim. Link hatalı eklenmiş olabilir mi? Ben olayı anlamadım. 30euro limitnin içerisinde kargo bedelimi eklenecek yoksa sadece vergi toplam bedel üzerinden mi hesaplanacak. Her karar yeni bir kafa karışıklığı? Şu ülkede bir şeyler de değişmesin artık yahu.
Başka kaynaklarda da aynı haber geçiyor. İnternette bulabilirsin. Kargo dahil, toplam fiyat 30 euro'yu geçmeyecek.

PCB sipariş ettin. 2 euro PCB, 30 euro kargo. Yani toplam 32 euro ödedin. Geçmiş olsun, artık bir muameleciye ihtiyacın var... :gulus1:

Başka kaynaklarda da aynı haber geçiyor. İnternette bulabilirsin. Kargo dahil, toplam fiyat 30 euro'yu geçmeyecek.

PCB sipariş ettin. 2 euro PCB, 30 euro kargo. Yani toplam 32 euro ödedin. Geçmiş olsun, artık bir muameleciye ihtiyacın var... :gulus1:
abi kargo zaten o kadar tutuyor. Boş paket mi alacağız :D Bence aşırı saçma bir durum var.

nasıl açıklama göremedin ? linkin başlığı zaten çıkan gümrük sirkülerinin nosu.

GÜMRÜK SİRKÜLERİ

NO: 2024/85

Bugünkü resmi gazete..

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,985
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back