3d yazıcı Z ekseni bilyalı somun ve mil dönüşümü

Bugün Z milini bağlayacağım. Bilyalı somunu mile takarken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Şu anda elimde rulman gresi var, bilyaları söküp gresleyeyim mi?

Somun ve mil şöyle. Yani mili flanş tarafından takayım mı yoksa bilyaları dağıtıp gresleyeyim mi?

a.jpg

Şurası satıcının kestiği taraf:

IMG_20210123_144829.jpg

Şurası da benim kestiğim taraf. Ben yavaş kestim ve kavurmadım uçları. Bir de ucu zımpara ile pahladım.
IMG_20210123_144842.jpg

Kaplini buna göre yaptım zaten yav :) Kaplin hazır.

Neden yav? Sımsıkı geçiyor kapline, nasıl bir sorun olabilir?

IMG_20210123_152812.jpg

Çok büyük dönme momentleri olsaydı, temas yüzey alanını artırmak mantıklı olurdu. Ama şu anda mil kapline sıkı bir şekilde geçiyor, en az 3 tane diş içeride. Ben böyle bir deneyeyim bunu.

Taktım şimdi mili. Ama bantla yapamadım, bant somunun içine sıvazlanır gibi oldu ben de direkt sıktım. Sanki biraz sıkı. Daha gevşek olmasını beklerdim. Mesela şöyle elimle somuna vurunca fırıl fırıl dönmesini bekliyordum.

Kenarında bunun beyaz plastik midir kauçuk mudur nedir bir keçe var. Acama o keçe mi sıkıyor?

Şu anda sistem böyle. Daha yerine vidalamadım somunu. Gevşek iken monte edicem, kendi yerini bulsun sonra da sıkacağım. Ama bu somunun sıkılığı biraz tedirgin etti. Step motor çok küçük yetmeyebilir. Bakalım göreceğiz.

IMG_20210123_161052.jpg

Bilmiyorum motor bu:

IMG_20210123_161502.jpg

Nema 17, tork da banggood'a göre 2.2 N/cm :confused: Tüy siklet ...

17HS1538 diyor

Evet yanlış bakmışım. Neyse artık. Voltaj kaç oluyor maksimum senin sürücüde?

Sürücüleri besleyen 24 V luk ana SMPS. Voltajı yükseltmek için ilave SMPS almam lazım. Ama akımda baya ayar alanım var. Şu anda akımlar 800 mA değerine ayarlı. Bu değeri güvenli olarak 1200 - 1500 mA değerine çekebilirim gerekirse.

Biraz komik durdu step motor eksene göre :D

IMG_20210123_165741.jpg

Bende senki tarz sürücüleri nema23 motor ile denedim. 24v ve düşük akıma ayarlamama rağmen sürücler hemen yandı :) Bence sürücülere çok güvenme yada zorlama... Lakin harici bir sürücü alırsan olur.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back