Somun holderının yapıştığı yüzeyimi tıraşlamaktan bahsediyorsun?
Hee sen şu metal kulakçığın ortasındaki delikten bahsediyorsun herhalde.. Bence orayı komple kes. Hiç gerek yok. Kes güzelce dümdüz yüzey elde et. Ve sonra slotlu şekilde 4 tane deliklerini aç.
5233 eklentisine bak
Masif kaplin kullanıyorsunda şimdi şöyle bir durum var. Normalde o vidalı direk kaplin motor biline bağlanmamalı. Bir çektirmeli rulmana bağlanmalı. Ama fazla yük yok diye maliyetten kısım böyle yapıyorlar.
Atölye uzak olunca. Gerçi benim evin altı ama oraya bile zor gidiyorum.
Bir şey soracağım. Kaplinin 2 parça olması gerekmez mi? Vidalı mil çektirmesiz bağlanırsa salgı belirgin olur. Haliyle moturun içindeki yatağı zorlar. Dümdüz mil ile aynı hizada takarım ben dersen motorun vida yerlerinin slotlu olması gerekir.
Diyecektim ki vidaki milin rulman filan olmadan direk bağlı olduğunu gördüm. Gerçi 3d printer hafif ama en azından kaplinin şu lastikli olanlarından olması lazım ki salgıyı alsın
Yaylılar sıkıntı. Neyse artık deneyip görüşür duruma göre. Bu arada şöyle bir tasarım yaptım. Sen de böyle bir bölüm yok gerçi ama Z ekseni, SFUR holderr'ının bağlanacağı yerlerdeki slotlar böyle olursa tam bir ayar imkanı sağlıyor. (sağa sola değil tabi diklik için sadece. 7447 eklentisine bak
bilyalı mil ve step motoru kaplin ile denedim, iyi duruyor. Ama mil uzun geldi. 7 cm kesmem gerekiyor.
7517 eklentisine bak