4 Yaş İçin Konuşan Oyun Telefonu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TA3UIS
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Telefonu line girişinden 12V verin. Mümkünse akım sınırlamalı şekilde olsun. ahizeyi kaldırıp tuşlara basın. Tuş seslerini duyuyorsanız gerisini 8870 ile ve güvenli voltaj seviyesinde çöebilirsiniz.

Hatta 12V ta dtmf seslerini duyduysanız, voltajı yavaş yavaş azaltıp çalıştığı en düşük voltaj seviyesini tespit edebilirsiniz. Belki 9V elinizdeki telefon içinde yeterli olacaktır.

Modülün kendisi 82 TL, MT8870DE entegresi 100 TL yi geçiyor, ne ilginç bir fiyatlandırma :D

Hatta modülü 52 TL ye bile satan var.

2000 li yıllarda 8870i kullanmıştım. Hala makul fiyata satıldığını görünce bende şaşırdım.

Bende merak edip yedekte duran masaüstü telefon ile deneme yaptım. 7VDC civarında da dtmf tonları duyuluyor. 8870 bu seviyeyi anlayabilirmi denemek lazım. 12...15Vdc seviyelerinde daha yüksek olarak duyuluyor.

20mA akım sınırlama düşük gelebilir. 100mA gibi başlayın. Yetmediğini zaten voltajın düşmesinden anlarsınız.

Proje farklı bir boyuta doğru evriliyor Doğan bey. :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,787
Üyeler
3,522
Son üye
S.YUCE

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back