7805 cipindeki referans nasil elde edilmis?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,974
Bir zamanlar karsima cikan bu sayfayi daha sonra incelemek istedigimde bulamamistim.

Bugun linki sakladigimi farkettim.

block-schematic.png


bandgap_voltages-s400.png



Linki tiklayip Interactive chip viewer kismina bir gozatin. Semada bir sembolu tiklarsaniz sembole ait malzemenin cip icindeki yerini goruyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Bulamamanız normal çünkü google arama altyapısı iyice leş çöpe döndü. Bunun gibi binlerce web sitesi veya blog sayfası var.
Google bunları kasıtlı olarak göstermiyor. Önceden arama sonuçlarında geriye atıyordu. Şimdi hiç göstermiyor. Google'ın bu adiliği ve tekeli yüzünden insanlar blog yazmaz oldu. Dikkat ettiyseniz sonsuz gibi olan internet alemi üç-beş tane web sitesine indirgendi.

Teknik bir konuyla ilgili bir şey aratıyorsun, hep aynı siteler çıkıyor. Koca internette ısrarla ve inatla hep aynı web sitelerinin sonuçları çıkıyor.
Çare olarak bing, yandex, baidu, yahoo, ask gibi farklı arama motorlarını kullandım yine çok değişen bir şey olmadı.
Bunun haricinde duckduckgo, swisscow, gigablast vs. alternatiflerin hepsi yine google altyapısını kullanıyor ve derdimize derman olmuyor.

Şimdi aklıma geldi. İlk fırsatta bu konuyla ilgili bir başlık açacam.
 
Google aradiginiz her sorunun cevabini youtube'da ya da kendi reklamini yaptigi bir kac sitede bulmanizi istiyor maalesef. Ama bunun gibi bir dokumani youtube'da kimse ugrasip saatlerce video cekerek anlatmaz. Yapsa da ancak uzun yillar sonucunda toplamda bir kac bin izlenecek video icin emege degmez. Bu tur bilgiler ne yazik ki silinip gidiyor iste.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,972
Mesajlar
101,849
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top