A4 tech freestyler ariza

Bu aksam half life 2 oynayayim dedim birden mause calismayi birakti...pili bitmistir dedim..pili degistirdim..durum ayni..basladim sorunun kaynagini incelemeye..pilleri olctum..1.4v mausa takinca 0.6v'a dusuyor..dedim bir yerde kisa devre var sanirim..smd kond vs birseyse degisir yoluma devam eder fikrinde karti sokup incelemeye basladim..c3 kond kisa devre oldugunu tespit ettim..termal kamerayla baktigimda isinan bir parca gostermedi.kisa devre c3 kond disari alip olctugumde kisa devre degildi..hat YC1011 entegresine baglaniyor...c3 yerine yerlestirip entegreyi soktugumde kisa devre ortadan kalkti...entegreyi googledan aratip bulamadim...fare hurdaliga ayrilacak sanirim...saglam bir fare alip on yaptigimda 3 4 mv luk degisim yasaniyor oldugunu gozlemledim...yani 1.5v tan 0.6v dusuyorsa gerilim entegre gitmis kanisina vardim...

Ekler

• 20241212_215601.jpg
    20241212_215601.jpg
    676.9 KB · Görüntüleme: 47
  • 20241212_213149.jpg
    20241212_213149.jpg
    899.2 KB · Görüntüleme: 43
Entegrenin datasheet sayfası ekte. Bulunabilir mi emin değilim Çinli sayfalara bakmak lazım.

Ekler

• HT6513.PDF
    305.2 KB · Görüntüleme: 23
YC1011 olarak arattığımız da "alldatasheet.com" ilk çıkıyor ve bunun yerine Holtek HT6513 datasheetini gösteriyor. Ancak daha ayrıntılı baktığımızda ise, YC1011-T nin "YiCHiP" adlı çinli bir firmaya ait olduğu gözüküyor.

Entegreler de birbirinden farklı iç yapılarına sahip. Çinli olan, 32-bit risc işlemci ve bluetooth yapı içeriyor. Sanki doğrusu çinli olan gibi.

YC1011 olarak arattığımız da "alldatasheet.com" ilk çıkıyor ve bunun yerine Holtek HT6513 datasheetini gösteriyor. Ancak daha ayrıntılı baktığımızda ise, YC1011-T nin "YiCHiP" adlı çinli bir firmaya ait olduğu gözüküyor.

Entegreler de birbirinden farklı iç yapılarına sahip. Çinli olan, 32-bit risc işlemci ve bluetooth yapı içeriyor. Sanki doğrusu çinli olan gibi.
Entegrenin bozuk oldugu asikar...1 yil once 130 tl ye almistim..hurdalardan bulabilirsem tamir yoluna giderim...aklimca oyuncu faresi almak vardi zaten...isabet oldu...

ilginç bir durum. bu tip düşük güçte çalışan, dışarıyla bağlantısı olmayan entegrelerin bozulması çok nadir görülür.

ilginç bir durum. bu tip düşük güçte çalışan, dışarıyla bağlantısı olmayan entegrelerin bozulması çok nadir görülür.
Bilincli eskitme diye tahmin ediyorum...her gun isten gelince nostalji olsun diye 1 saat kadar half life 2 oynarim...birden calismayi kesmesi garip bir durumdu...logitechte ayni sorunu yapmisri 4 sene once..sonra pahali olmayan bise alayim dedim..bu da 3 sene calisti...bi fare daha almam lazim sanirim:)

Logitech kaç yıl çalıştı? Bendeki M325, 12-13 oldu.

Geçen gün aynı modelin ikincsini aldım. İşyerinde kullanmak için.

Şarjlı pil kullanıyor musun?

Pilli modele iyi para verdim cabuk bozuldu..sonra sinirle daha fazla para vermeyecem deyip a4 tech freestyler modelinden aldim..bu da omrunu bu sekilde tamamladi..2007 yilinda almis oldugum a4 tech kablolu mause hala calisiyor..model:Q3-600X 5 yil oyun oynadim uni yillarimda...hala aktif olarak kullaniyorum...

Logitech kaç yıl çalıştı? Bendeki M325, 12-13 oldu.

Geçen gün aynı modelin ikincsini aldım. İşyerinde kullanmak için.

Şarjlı pil kullanıyor musun?
Gp nin sarjli pillerini kullaniyorum fakat bu urunlerde duracell alkalin pil kullandim...pillerde sorun olacagini dusunmuyorum...oyunun son bolumundeyim bayagi bir uzayli cikiyor..gerilimli bir bolum..saga sola salliyordum...birden gitti:(

Forum istatistikleri

Konular
7,121
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back