AD9833 çıkış opamp tasarımı

IMG_20220421_163419.jpg

Şu sticker'ı nereye yapıştırsan adam ediyor yav. Çok hoş olmuş.

Yavaş yavaş sona geldik yarın artık herhalde sadece t12 havya modülü montajı kalır geriye...

Keşke yatay planlasaydın. Böyle biraz yüksek olmuş gibi.

Arkada yeni bir güç kaynağı görüyorum sanki Korad'dan başka :)

Abi ben yaşlandım mı?
Aşırı yavaş aşırı özenerek yaparım hiç bilmeyen gelir öğrenir benden önce yapar.
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Sen yaşından büyük olgunlukta davranış sergiliyorsun. Bu senin için büyük bir artı bence. Kıymetini bil.

@ibrahimcelik ad'nin çıkışını op-amp ile bırakmak yerine mosfetli veya transistörlü bir güçlendirme yapmalıyız bence.
O zaman direkt yük bağlayabiliriz çıkışa bu çok daha kullanışlı olur.

Mesela bir ac-dc çevirici yaptık ve düz trafolu beslememiz var bu devremize yüksek frekansta sinüs uygulandığında nası davranıyor?
Veya bir dimmerimiz var triyaklı bu triyak yüksek frekans altında neler yapıyor görmemiz gerek.
Vs. vs bence güçlendirilmiş çıkış üstünde çalışmalıyız.

@ibrahimcelik ad'nin çıkışını op-amp ile bırakmak yerine mosfetli veya transistörlü bir güçlendirme yapmalıyız bence.
O zaman direkt yük bağlayabiliriz çıkışa bu çok daha kullanışlı olur.

Mesela bir ac-dc çevirici yaptık ve düz trafolu beslememiz var bu devremize yüksek frekansta sinüs uygulandığında nası davranıyor?
Veya bir dimmerimiz var triyaklı bu triyak yüksek frekans altında neler yapıyor görmemiz gerek.
Vs. vs bence güçlendirilmiş çıkış üstünde çalışmalıyız.
Onun için normal mono tarzda bir amfi gördüm amfi mantığı ile güçlendirebiliriz sanırım

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back