@Endorfin35+ 'in kutusu harikaymis.
Nasip dedim de
Sankaya adiyla cnc/otomasyon malzemeleri satan bir firma var. Firma sahipleriyle olan hikayemi anlatmak istiyorum.
Ankara Batikent Oto Sanayi Sitesinde ortagim ile 50 metrekare den daha kucuk bir atelye aldim. Torna, freze, testere makinelerimizi de alip mini cnc uretimine basladik. Bir yandan mekanik, biryandan elektronik kartlari bir yandan da yazilimlari yapiyoruz.
O siralar mini cnc yapmak isteyip te cok fazla maddi imkani olmayanlar icin bir MAC uyumlu set cikartttim. Bir kart uzerinde 3 adet step motor surucu, 3 adet step motor ve LPT kablo, vardi. Akla gelebilecek en basit step motor surucu olmasina ragmen set icerik acisindan cok ilgi gordu koylerden bile siparisler geliyordu.
Bir gun iki genc atelyemize geldi. Setten almak istediklerini soylediler. Fakat setin tamamini degil sadece surucu karti cok ama cok cuzi bir rakama almak istiyorlardi.
Biraz sohbet ettikten sonra istedikleri fiyata veremeyecegimi soyledim. Cocuklardan birisi marangoz digeri ise yanlis hatirlamiyorsam Isletme mezunu idi.
(Simdi cok uzuluyorum, hediye vereyim sevinselerdi keske. Cocuklardan birisi cok kotu giyinmisti, Sanayide atelyelerde calisanlarin yagli kirli is elbisesi)
Atelyeyi acmamizdan iki sene sonra ortagimin ve benim asli islerimiz agir basti ve atelyeyi kapadik. 4 yilligina yurt disina gittim. Dondugumde cnc malzemesi almak uzere Ostim'de kucuk bir dukkan buldum. O da nesi dukkan sahipleri bahsettigim iki kisi idi. Tebrik ettim kendilerini.
Aradan 6 sene daha gecti bu kez o kucuk dukkanin kapandigini fakat Sankaya adiyla buyuk bir firma kurduklarini gordum. Bir suru calisanlari var.
Nerden nereye. Bu isler nasip isi.
Zaman zaman parlamis yeni firmalarin sahipleri ile sohbet eder buyume hikayelerini dinlemekten buyuk zevk alirim.
Altinkaya'nin sahibi ile de sohbet edip hikayelerini dinlemistim.
Forumun yeni uyesi
@erenalp'in da bir gun hikayesini dinlemeyi cani gonulden isterim.