Analog devre tasarımı ve uygulaması

Merhaba,
Analog bir tasarıma ihtiyacım var. Proje protoborda kurulacak. Medikal sinyal işleme üzerine bir çalışma yapmaktayım. Yüz kaslarından veya şakak kasından alınacak elektriksel sinyaller (RAW mikrovolt veya milivolt olabilir bilmiyorum) AD602 ile tesbit edilip önce HPF ,LPF (yüksek ve alçak filitre edilip) HPA ,LPA ile(amplifiye) yükseltilip çıkış ADC0804 ile 8 bit dijitale çevrilecek. ADC0804 entegresi, kas, her kasıldığında 00-FF arası ledleri kasılma oranına göre yakarsa iş tamam demektir.
Deri ile temas edecek pediatrik probları sipariş verdim. Diğer tüm entegreleri(AD602, ADC0804) opamplar var ama projeyi yapan arkadaş istediği opamp kullanabilir ödemesini yaparım. Belki onlarca makale okudum. Tabii bu makaleler kasın sinyalini analiz etme üzerinedir. Benim, sinyali analiz etmeme gerek yok, branşımın dışında bir konu, nöroloji yi ilgilendiriyor. Benim isteğim, örneğin şakak kasının kasılama miktarını elektriksel olarak tesbit etmek filitreleyip amplifiye ederek analog olarak 0-5 volt arasında okumak.
Not: İlgilenen arkadaşlar ücretini de yazarlarsa memnun olurum. Teşekkür ederim.
GSM:0(505)343 21 35
 
AD602 bana bu is icin iyi bir secim degil gibi geldi.
Ornek calismalara ait sema bulabildiniz mi?

Sakak bolgesine strain gauges yapistirsaniz is cok kolay olmaz mi?
 
Instrumentation amplifier secilmesi gerektigini dusunuyorum.

Vucut anten gibi davranacagi icin vucudumuz 50Hz'e bogulmus durumda. Iki elektrod ile alacagin sinyaller de bu durumda 50Hz e bogulur.

Elektrodlardan gelen sinyallerin farkini alip ardindan yuksek kazancla kuvvetlendirilmeli. Yuksek bir band genisligine de ihtiyac yok.

Dediginiz gibi de olur fakat base line (sinyalin ustune bindigi ofset) surekli oynayip duracak ve buna cozum getirmek zorunda kalacaksiniz.

Eger sakak bolgesindeki kas hareketinden kastiniz gozu faltasi gibi acip ardindan gozu simsiki kapama esnasinda gozun yanak ustu tarafindaki kas hareketi ise strain gauge en iyi cozum gorunuyor.
 
Merhaba, işaret,orta ve yüzük parmağınızı birleştirip şakağınıza değdirin. Çeneyi kapatın ve sıkın. kasın şiddetli bir şekilde kasıldığını hissedeceksiniz. Ben bu kasılmayı 0-5 volt arası okumak istiyorum. Proje budur. Yani şakak kasının kasıldığı andaki elektriksel potansiyeli bana lazım.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,432
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top