Analog Osiloskop tamiri

Bu arada şu sayfada cihaz ile ilgili çok daha net bir şema var. Açıklamalarda, bant genişliğinin 7 MHz, ve dikey hata oranının da %6 olduğu belirtiliyor.

aynen öyle ya bir çok terimi ögrendim diye bilirim bu şemanın büyük halini ben eklemiştim daha önce toplam bozuk olan komponent sayısı
3 diyot
1 transistör
1 zener diyot
3 kapasitör

aynen öyle ya bir çok terimi ögrendim diye bilirim bu şemanın büyük halini ben eklemiştim daha önce toplam bozuk olan komponent sayısı
3 diyot
1 transistör
1 zener diyot
3 kapasitör

Aslında bütün elektrolitikleri yenilemeyi de düşünebilirsin. Nede olsa 33 yıllık bir cihaz kesin kuruyan vardır içlerinde.

Aslında bütün elektrolitikleri yenilemeyi de düşünebilirsin. Nede olsa 33 yıllık bir cihaz kesin kuruyan vardır içlerinde.
aslında çok haklısın fakat bir kaç tanesini söküp test etmiştim ve degerleri normal gözüküyordu üretim tarihi cihazın arkasında yazıyor 30 yaşına bastıktan 6 ay sonra tahmin ediyorum ki 2.tamirini görmüş oldu cihazın içinde sadece değişetirildigini düşündüğüm bir direnç vardı rus yapımına benzemeyen durduk yere bozulmasına enteresandı aslında ama tek şüphelendiğim yüksek voltaj kısmındaki örümcek ağıydı

Ekler

• E34631C1-4472-4155-BDED-63CC3767ECA6.jpeg
    E34631C1-4472-4155-BDED-63CC3767ECA6.jpeg
    203.8 KB · Görüntüleme: 166
Konuyu hortlatmaış olacağım ama Rus belgeseli izler gibi okudum, kurtarılmış olmasına da sevindim, bence bu konuyu benim gibi yeni gören varsa okusun.

Forum istatistikleri

Konular
7,236
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back