dechatlondan almıştık memnunduk ama arabayı sattık modelini hatırlamıyorum güzel tutuyordu sallanmıyorduArabanın üstüne en az iki tane bisiklet bağlayabilecek aparat arıyorum. İnternette baktım yüzlerce marka yüzlerce çeşit var. Bisikletler elektrikli, yani ağırca, o yüzden sağlam birşey olması lazım. Bir tavsiye olan var mı?
dechatlondan almıştık memnunduk ama arabayı sattık modelini hatırlamıyorum güzel tutuyordu sallanmıyordu
arabanın üstüne değil arkasına takılıyordu bagajın oraya
tavana ben güvenemezdim.Bagajı engellemesin istiyorum o yüzden tavana bağlanan daha uygun. Ama önce tavan raylarını takmam gerekiyor herhalde. Komple herşeyi yaptıracak bir yer bulmam lazım.
Şöyle birşey varmış.
Thule Caravan Super B Bisiklet Taşıyıcı - A-Frame Kurulumlu, 60 kg Yük Kapasitesi, Kilitlenebilir Platform
Thule Caravan Super B Bisiklet Taşıyıcı, A-Frame üzerine kolayca kurulabilen ve e-bisikletler dahil 60 kg yük kapasitesine sahip bir taşıyıcıdır. Alçaltılmış platformu, kolay yükleme imkanı sunarken anahtarlı kilitlenebilir bisiklet tutucuları bisikl...1karavan.com
Tavan çıtanız ve barınız varsa tavsiye ederim.
Tavan çıtaları nasıl bağlanıyor arabaya? Tutacağı bir yer yok, tavanı delip vidalıyor musun?
Aracin modelini iyi arastirmak lazim. Citasi kendinden olan araclarin tavanlarindaki sac ( en azinda cita kisim ) daha kalin diye biliyorum. Sonra arac yamuk yumuk bir seye donusmesin. Bir de yalitimi yapamazsa usta sipir sipir yagmurda gezinti yapmak var.Tavanda oluk var ama içinde sadece plastik çıta var. Oraya birşeyi sıkmak mümkün olmaz herhalde. Tavanı delip enine çıtalardan monte ettirmek lazım herhalde.
Sonra haberlere cikmayin da. "Aracin ustune iyi sabitlenemeyen demir profil mizrak gibi ucup arkadaki arabaya saplandi."İyi bir Honda ve Toyota tamircisi bulayım hele, ondan artık öğrenirim hem çeki demiri işini hem de çatı rayını. Bisiklet işini hallettim artık ama gene de sağlam bir çatı rayı işime yarar, birşeyleri nakletmek için. Mesela diyelim 2 m demir profiller kestirdim, atarım yukarı taşırım.
Audi a4 de olsa benim aklıma kağıt geliyoTam anlatamamışım aslında. Thule tavan barı setini arabaya özel aparatlarla satıyor. İki şekilde kullanabiliyorsunuz:
1- Arabanızda tavan çıtalarınız ya da tavanda oluklu yuvalardan varsa, tavan barınızı buna uygun ayaklarlarla alıyorsunuz, monte ediyorsunuz.
27592 eklentisine bak 27591 eklentisine bak
2- Arabanızda tavan çıtalarınız ya da tavanda oluklu yuvalardan yoksa, tavan barınızı arabanıza uygun kapı içine geçen ayaklar ile alıyorsunuz.
27593 eklentisine bak
Benimki ikinci tip.