Arabada bu tornavida takımı gerekli mi?

Sercan

--
Bir gelenek gibi, sürekli arabada tornavida, karga burun gibi aletler bulunduruyorum.

En son geçen sene tatildeyken -evdeyken hiç lazım olmaz- üzerinde çalıştığım bir cihazın içini açmam gerekti ve Koçtaş’tan aşağıdaki tornavida takımını aldım. Sonra da arabanın torpidosuna attım, orada kaldı.

Birkaç gün önce arabayı yıkatayım dedim; torpidoda ya da bagajda ne varsa bir poşete doldurup eve çıkardım. Şimdi baktım da, bir sürü ıvır zıvırla dolaşıyormuşum.

Bugüne kadar bu aletleri hiç kullanmadım. İnşallah bundan sonra da lazım olmaz. Durum öyle bir tezat ki, mesela arabanın aküsünü üç ay önce değiştirdim ama yine de takviye kablom var.

Neyse arabada reflektör, lastik pompası, akü takviye kablosu, çeşitli sigortalar, yağmurluk, çekme ipi, ilkyardım seti, yangın tüpü filan zaten var.

Sizce üzerine birde arabada bunların bulunması gerekir mi? Ya da gerçekten neler ihtiyaç olabilir?

20250617_224054.jpg

Bir gelenek gibi, sürekli arabada tornavida, karga burun gibi aletler bulunduruyorum.

En son geçen sene tatildeyken -evdeyken hiç lazım olmaz- üzerinde çalıştığım bir cihazın içini açmam gerekti ve Koçtaş’tan aşağıdaki tornavida takımını aldım. Sonra da arabanın torpidosuna attım, orada kaldı.

Birkaç gün önce arabayı yıkatayım dedim; torpidoda ya da bagajda ne varsa bir poşete doldurup eve çıkardım. Şimdi baktım da, bir sürü ıvır zıvırla dolaşıyormuşum.

Bugüne kadar bu aletleri hiç kullanmadım. İnşallah bundan sonra da lazım olmaz. Durum öyle bir tezat ki, mesela arabanın aküsünü üç ay önce değiştirdim ama yine de takviye kablom var.

Neyse arabada reflektör, lastik pompası, akü takviye kablosu, çeşitli sigortalar, yağmurluk, çekme ipi, ilkyardım seti, yangın tüpü filan zaten var.

Sizce üzerine birde arabada bunların bulunması gerekir mi? Ya da gerçekten neler ihtiyaç olabilir?

42383 eklentisine bak
Bu cihaz ile yeterince tork alamassın.Bunun yerine cır cır lokma seti almanı öneririrm.Tecrübelerle sabit...

Büyük ihtimalle gerek yok diye arabadan eve çıkardığınız neyse ona ihtiyacınız olacak :)

Bu cihaz ile yeterince tork alamassın.Bunun yerine cır cır lokma seti almanı öneririrm.Tecrübelerle sabit...
Bu takımı elektronik cihazın içini açmak için aldım. Araç için değil. Evde ihtiyacım olmadığı için arabada bıraktım ama kalabalık yapıyor.

Büyük ihtimalle gerek yok diye arabadan eve çıkardığınız neyse ona ihtiyacınız olacak :)
Kesin.

Evde 10 sene işime yaramayan şeyi çöpe atıp, gecenin bir yarısı çöp konteynerinden geri almışlığım ya da çöp arabasına yuvarlanışını izlemişliğim var. :bok1:

Geçen hafta bozuk 10-12 tane 18650 yi çöpe attım, bugün bütün gün bozuk 18650 aradım.

@Sercan aracımda ne kadar malzeme var inanamazsın. Geçende sanayi dönüşü ezan yakındı, cami yakınındaydım. Camiye girerken imam, musluklardan birinin bozuk olduğunu söyledi. Ezan bitene kadar 3 tane musluğu tamir ettik.
Aktarma kablosu, Lastik Basınç ölçer, 2 tane kontrol kalemi, düz+yıldız takım tornavida, 32 numara somuna kadar ayarlı pense, 1~2 adet musluk içi, 5 metre kablolu çakmaklık lamba, uzun-kısa far yedekleri, falçata, bisiklet fren teli gibi aklıma gelen zulam var arabada. Hepsi farklı zamanlarda farklı yerlerde lazım oldu diyebilirim. Ha bir de çöp poşeti rulosu. En çok lazım olanlardan.
Sözün özü arabaya ne koyarsan fazla değil. İllaki lazım oluyor.

10 sene beklayip çöpe attığım şeyleri bir hafta sonra yana yakıla aradığım da çok oldu. Attığım şeylerin ahı tuttu sanırım.

Aynısından bende de var. Haftasonları köye gittiğim için nerde ne zaman lazım olacağı belli olmuyor. Bu nedenle arabada bulunduruyorum. Araç biraz yaşlıysa ufak tefek parça değişimleri başladıysa arabada da lazım oluyor.

Onun dışında takviye kablosu, üçlü priz, cırcır anahtar, ip, plastik levyeler vs hatta demir testeresi bile var. Arabayı büyük bir takım çantası gibi görüyorum. Alet eksikliğinden arızaya katlanmak zorunda kalırsam acaip sinirim bozuluyor.

Tornavida takımı gerekli olmayabilir.
Fakat henüz yoksa lastik tamir vidası bulundurun. Çok işe yarıyor. Basit bir ürün olduğunu düşünüp dalga geçmiştim. Maliyetini çoktan çıkardı aylardır kullanıyorum 2..3 defa lastik tamir ettim. İlave olarak fitil seti de var.
Tamir, deliği sabunlu suyla bulmak, vidayı itinayla yerine takmak. Sonra hava basılacak tabi

Son düzenleme:
Ben evden çalıştığım için araçla çok yolculuk da yapmıyorum. 2012 model aracım yaklaşık 110 bin km'de. Pandemi dönemi hariç, bakımları yetkili serviste yaptırdım. Yağ değşimleri zaten hep yıldan dolayı geliyor ama pandemide neredeyse hiç yol yapmadım.

Az kullandığım için cırcılı filan alet çantasına da ihtiyaç duymuyorum.

Bu lastik tamir vidasının işe yaradığını biliyorum. Son 10 yılda 2 defa lastik sorunum oldu. Lastikleri yenilediğim hafta vida battı. Diğeri de başka bir zaman çivi batmasıydı. Lastikçi bu lastik tamir vidasından kullandı. Sorunsuz kullandım. Bunlardan sipariş edeyim, pompanın yanında bulunması yararlı olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,854
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back