Araç oksijen sensörü arızası

frekans50

⁵⁰
IMG_20250928_202031.jpg

Obd cihazı ile arızayı tespit ettim.
Çıkış oksijen sensörünü sökerek, WD40 ve balata spreyi, ile temizledim.

1759080570454.jpeg

Soket üzerinden ölçtüm. 4 uç var. İkisi ısıtıcı uç. 3..4 ohm civarında görünüyor. Beklenen durum bu. Ölçülen gerilim 1.5..3V civarında. Çalışma esnasında normalde 1Vu geçmemeli.

Açık devre hatası görülüyor. Hatayı bir kaç defa sildim. Düzelmedi. Sizce bu, ısıtıcı arızası olmayıp sensörün kendisine ait bir arıza mı? Daha etkili temizlik yapsam? Tavsiyeniz ne olur?

Sensör, Isıtıcı kısım sağlam olsa gerek. Acaba bunu süren röle veya bağlı olduğu sigorta atmış olabilir mi? Arabadaki sensör ısıtıcı röleyle mi sürülür? Aracın altına tekrar bakmadan yukarıdan bir yerden çözüm sağlamak isterim.

Araç, BMW, 116d dizel 2016 model, f20 kasa, B37 motor

Şu tabloda sensör ısıtıcı sigortası olabilir mi?

1759081138858.jpeg

A properly functioning oxygen sensor will show a rapidly fluctuating output voltage between approximately 0.1 and 1.0 volts. The time taken for the voltage to change from 0.1 V to 1.0 V (referred to as the lean to rich response time) should be about 300 milliseconds

Son düzenleme:
sensörü dışarıda çalıştırınca ısınıyor mu ? bazı obd cihazlarda aktüatör testleri de oluyor. yani motoru çalıştırmadan lambda sensor ısıtıcısını açabiliyor.

Sensörü geçici olarak, diğer sensörün soketine taktım. Tekrar tarama yaptım.
Grafikte aynı tutarsızlık göründü. Çeşitli sıvılar, spreyler denedim. Düzelmedi.

Yeni sensör taktım. Sorun çözüldü. Sensör 3500TL.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,342
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back