Arduino ve Raspberry Pi Pico Farkı

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
Fiyatlarına baktığımız zaman arduinoların klonları bile pico'nun orjinalinin iki veya daha fazla katına satılıyor. Bu şekilde projelerde raspberry pico kullanmak daha mantıklı. Benim sorum pico ile proje geliştirmek arduino'ya nazaran daha mı zor da genel olarak proejlerde arduino kullanılıyor yoksa eskiden gelen bir alışkanlık mı bu? Eğer bariz bir zorluğu yoksa en başta picoyla başlamak daha mantıklı. Arduino nano klonu alacaktım ama pico'nun fiyatını düşününce emein olamadım. Sizler ne dersiniz? Pico mu arduino mu?
 
Büyük elçi olarak PICO tabiki.

Forumda bissürü pico konumuz var inceleyebilirsin.
Takıldığın yeri de sor yardımcı olurum
 
Büyük elçi olarak PICO tabiki.

Forumda bissürü pico konumuz var inceleyebilirsin.
Takıldığın yeri de sor yardımcı olurum
Peki picoyu alırken şu modülü de alırsan iyi olur diyeceğin birşey var mı? Yani genel olarak çok işe yarayabilecek birşey.
 
Önceden PIC popülerliği vardı. Şimdide Arduino var. Pico daha yeni sayılır, piyasayı domine etmek için uygun fiyat veriyor olabilirler.
 
Pico candır. Arduinoya göre artısı çok, eksisi az. Eksileri: eeprom yok ama kendi hafızasından kodlama ile ayrılabiliyor, analog girişleri çok az. 2-3 tane.

Artıları: saymaya üşendim şimdi yav. :D Youtube a arduino vs pico yaz bak neler çıkıyor karşına.
 
O zaman ben bir normalinden birde wireless olanından alayım. Baktım güzel gidiyor bu pico arada da bir iki sipariş vererek stoklarım :).
 
Arduino Nano ile karşılaştırarak olursak 133mhz çalışması ve micropython ile programlanması en büyük artısı.
Wifi modeli de ise dahili wifi alıcısı var ki şahane bir özellik.
W25q16 2mb standart flash ile geliyor. Program ve derleyici den kalan alanı okuma yazma için disk olarak kullanabiliyorsunuz.
 
Birde WeAct Studio diye bir firma bunların daha fazla flash belleğe sahip verisyonlarını üretmiş:


weact.png
 
RP2040 W25q128 çipini yani 16mb kadar alanı destekliyor. Pi Pico üzerindeki çipi Digikey/Mouser dan sipariş edip siz de değişim yapabilirsiniz ama bu kadar çok alan ihtiyaç mı orası tartışılır. Sonuçta text bazlı kod yazılıyor ve 100kb bile birçok iş için yeterli. Veri kaydedecekseniz durum değişir ama bu kadar alan sql türü bir veritabanı olmadıktan sonra kullanışlı değil diye düşünüyorum
 
Arduino'nun en büyük avantajı bolca bulunan shield'ler. Tabi shield dediğin de bir elektronik devre, konnektörleri doğru bağlarsan picoda da çalışır, ama Arduino'da yerine takman yeterli oluyor.
 
Peki picoyu alırken şu modülü de alırsan iyi olur diyeceğin birşey var mı? Yani genel olarak çok işe yarayabilecek birşey.
dijital entegreler al.

74HC595
74HC165
74HC04

Ben 74 fanatiği olduğum için 74 tavsiye ediyorum ama 40 serisi olanları da alabilirsin.

Bunun yanında I2C port çoğaltıcı alabilirsin.
Bir tane I2C veya SPI oled.
Butonlar, ledler, enkoder, röleler vs.


Bekledim yazan olacak mı diye ama olmamış.

Pico çift çekirdekli, aynı anda 2 işlemi koşabilir
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,644
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top