Mikro Step
Kıdemli Üye
Ark firinlari demir celik uretim tesislerinde kullaniliyor. Adamlar tonlarca demir islemek zorunda. Fakat kullanilan gucler devasa buyuk.
@Dede gelince induksiyon fırını yapar sana.Selamın aleyküm arkadaşlar,
Elimde soyberg 48 volt 250amper kaynak makinesi var.Voltaj şuan için yetersiz .Bir tane daha alıp ,seri bağlayıp 96v 250amper yapacam.Karbon elektrotları pilden çıkardım, olmazsa hazır satan bir yer var ondan alıcam.Sorum şu böyle eritme yapabilir miyim?
Voltaj yeterli mi?
Not ;
Takribi olarak 20 ile 40kg arası demiri.
Evet dediğiniz dorğruymuş.üniversitede herşeyi anlatmıyorlar.Eitme amacli induksiyon isiticilarda bildigim kadariyla yuksek frekansa hic ihtiyac yok.
detaylı olarak anlatır mısın10Khz'e falan gerek yok aslinda. 50Hz bile olur ama transformatorler buyuk olur.
Elimde 4000va trafo bunu 3v çıkışa indirgeye bilirim.60 uh 50hzde 0.018 empedansa sahip.Ama ben hiç bu kadar düşük frekansta işlem yapıldığını duymadım.Bu cihazlarla çalışmış birisini sormak lazımInduksiyon isitma tekniginde isitilacak metal kutle, aslinda bir transformatorun sekonderi olmus oluyor.
Dolayisi ile frekansin eritme acisindan onemi yok. Frekans arttikca girdap akimlari yuzeyden akiyor tersine frekans dustukce metalin icinden de akmaya basliyor.
Yani frekans secimi nerenin isinacagi ile ilgili. Eger yuzey sertlestirme isi yapacaksan frekansi yuksek tutmak gerekiyor. Boylece cekirdek isinamadan yuzey daha hizli isiniyor ve su verme isleminde yuzey sertlesirken ic kisimlar demir kaliyor.
Eger metali eitmek istiyorsan o zaman cekirdege kadar isitabilirsin nasil olsa eritme yapacaksin. Frekansi yuksek secersen bu kez yuzey cok isinir ve cekirdekten hic akim akmasa bile atomlar arasi isi iletimi ile cekirdek de isinir. Sonucta egitme uzun bir surec.
Elimde 4000va trafo bunu 3v çıkışa indirgeye bilirim.60 uh 50hzde 0.018 empedansa sahip.Ama ben hiç bu kadar düşük frekansta işlem yapıldığını duymadım.Bu cihazlarla çalışmış birisini sormak lazım
Elimde 4000va trafo bunu 3v çıkışa indirgeye bilirim.60 uh 50hzde 0.018 empedansa sahip.Ama ben hiç bu kadar düşük frekansta işlem yapıldığını duymadım.Bu cihazlarla çalışmış birisini sormak lazım
Grafit pota portable olanda genelde kullanılıyor.bidiğim kadarıyla induksyonlarda grafit potalar da kullanılıyor.
Yüksek frekans malzemenin sadece dışını ısıtacağından içine nüfuz etmez.Eitme amacli induksiyon isiticilarda bildigim kadariyla yuksek frekansa hic ihtiyac yok.