Abi ben kalibrasyonu yapıyorum ama sinyal ürettirdiğim zaman ac ölçüyorum sabit voltaj çıkıyor, multimetrenin Hz kademesinde ölçtüğüm zaman değer sürekli oynuyor. Mesela 300Hz sinyal üretiyorum 450 ile 600Hz arasında sürekli hareket halinde.
İkinci bir sorum. Sinyal üretmeden spektrumu nasıl çalıştırıcağız? TL071 i ölçmek istiyorum ama illa sinyal üret diyor.
Aslında olmalı. Mantıklı düşünecek olursak bu haliyle anca kendini ölçebilir. İşe yaramaz yani.Öyle bir özellik olabilir, dokümanlarını okumak lazım. Ben daha hiç bakmadım dokümanlar, baya bir özellik var ama.
Aslında olmalı. Mantıklı düşünecek olursak bu haliyle anca kendini ölçebilir. İşe yaramaz yani.
Abi ben bu gün audacity ile tl071 den kayıt almaya çalıştım. Arka plan gürültüsü bayağı vardı.Nasıl işe yaramaz yav? Neticede mutlak arka plan gürültüsü ölçümü yapıyor. Kartın gürültüsü dahil de olsa o çok net bir fikir veriyor. Mesela sen TL071'i bağladın ve arka plan gürültüsü -100 dBV'un altında olduğunu gösteriyor. Bu yalan değil ki.
Abi ben bu gün audacity ile tl071 den kayıt almaya çalıştım. Arka plan gürültüsü bayağı vardı.
Audacity nin ppm i -32db gösteriyordu. Ama tabi mic bağlı, kazanç yüksek. 35-40cm den sesimi gayet iyi alıyordu. Biraz ayar çekersek rayına oturabilir bence. Ama tabi ölçebilmem lazım. Sen bakınca az çok anlayabiliyorsun da ben henüz o seviyeye gelemedim Bana mutlak ölçüm lazım.