Aspilsan INR18650A28 2800 mAh 3.7V 5C Li-ion Şarjlı Pil Matkap kullanımı için uygun mu?

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,956
Youtube'tan bir çoğumuzun takip ettiği Pil Adam yeni bir video yayınlamış. Tam da benim kenarda yatan ve pillerini yenilemem gereken matkap için iyi denk geldi.

Matkap neredeyse bir senedir pillerini yenilemek için bekliyor. Çünkü ben orijinal piller ile yenilemek istiyordum ama piyasadan alacağım piller çok da güven vermiyordu. Hem yerli olduğu için destek amaçlı hemde henüz sahtesi olmayacağı düşüncesi ile Aspilsan pilleri kullanmak istiyordum ama onunda deşarj akımı yeterli gelmiyordu. Fakat video deşarj akımlarının limitlerinin değiştiğini öğrendim.

Başka işlerde de kullanmak için 10 tane filan pil alacağım. Perakende olarak tanesi 100 TL civarında. Aslında 100'lü paket alınsa ve pay edilse çok daha ucuza gelebilir, Avrupa resmi distiribütör satış fiyatı 66 TL (2.3 euro)...

Aspilsanı deneyen oldu mu sipariş edeyim mi, yoksa bir sonraki testi mi beklesem?

 
  • Beğen
Reactions: nt
Güncel ürünün sürekli deşarj akımı 25 A olarak görünüyor. Piyasada satılan ürün eğer buysa şarjlı matkap için çok uygun bir pil.
 
Bildiğim kadarıyla tek tip pil üretiyorlar, testleri yenileyip verileri güncelleştirmişler gibi anladım.

Belki pazarlama strajetejisi olarak başta marjı yüksek verip (14A) daha sonra ürün çeşitlemek istediler (kaliteli 25A daha az potansiyeli 14A) sonradan da bu fikirden vazgeçmiş gibiler. Yani aynı üretim bantından çıkan Intel işlemciyi potansiyeline göre i5-i7-i9 satışa sunmak gibi anladım.

Aslında böyle bir durum varsa çok iyi bir gösterge çünkü bütün piller yüksek performans sunabiliyor demektir. Ülke pil anlamında çok uzun zaman kendine yeter...
 
12 adet sipariş ettim. Matkapla birlikte, daha önce aşağıdaki cihazlardan almıştım. Bu sayede arduino, modem vb gibi birçok cihazda denemeler yapma imkanım olacak.

 
Piller bugün geldi. Akşam test edeceğim.

20230717_184920.jpg
 
Acaba Çinliler bunun da çakmasını yaparlar mı? :katil2:
 
Bunun da çakması çıkmasın bir zahmet. En azından ülkemizde olmasın. Eğer çıkarsa bindiğin dalı kesmekten başka birşey değil...

Şimdilik bir sorun görmüyorum ben ama ileride fiyata ek maliyet getirmeden, yetkili firma satışı olsa güzel olur. Ne aldığımızdan emin oluruz.
 
Deterministik bir yaklaşımla test etmedim ama uzun zamandır kullanıyorum ve kesinlikle almaya değer olduğunu düşünüyorum. Bence başka bir pille uğraşmaya hiç gerek yok.
 
Arkadaşlar Aspilsan pillerini yukarıda paylaşılan siteden mi alıyorsunuz? Fiyatı çok uygun, üzerine yazı yazılıp gönderilmemiştir umarım :)

Bir power bank yapmayı düşünüyorum, sonrasında çıkışından 19V alıp laptopumu beslemeyi. Hem deneysel hem de işime yaramasını istiyorum. Aspilsan pillerini de denemiş olurum.

Bir de hazır kullandığınız ve uygun olan BMS kartlarından hangilerini kullandınız. Daha önce bu akülerle hiç çalışmadım, yılbaşını erken kutlamak istemiyorum :)
 
@Sercan
Aspilsan pilleri nereden aldığını paylaşabilir misin? Elimde Bosch Akülü vidalama uzun zamandır batarya için bekliyor.
 
Ben aşağıdaki siteden almıştım.


Benim dewalt şarjlı vidalamanın akülerinden bir tanesini 10 tane Sony VTC6 ile yenilemiştim. Gayet güzel çalışıyor. Ama Sony'nin sahtesi kol geziyor piyasada. 10 tane daha alsam ne alacağım belli değil.

O yüzden ben de Aspilsan alayım bakalım 10 tane. Bunlar çakma değildir, firma yerli, Çinlilere kendi malını çaktırmaz diye düşünüyorum.
 
Ben de Carrefour sarjli vidalamanin icindeki 10x Ni-CD bozulunca bundan almistim 3 tane. Ayni performansi ve calisma suresini verebiliyor. Aslinda batarya kutusunda daha fazla yer var da ben pilleri degistirirken bu aletin 2. eli 250 TL idi, 3 aspilsan daha pahali tutmustu aletten. :D
 
Aspilsanın distribütöründe 105 liraymış..pilpaketi.com 79 lira..
 
Pilpaketi ile görüştüm. 3lü punta istedim. Pilin tanesi için 79₺ punta ücreti istiyor. Yani pil parsı kadar.
Bosch akülü vidalama için almayı düşünüyordum. Sanırım kendi punta makinemi yapmak zorunda kalacam :dusun1: :cheeky4:
 
Pilpaketi ile görüştüm. 3lü punta istedim. Pilin tanesi için 79₺ punta ücreti istiyor. Yani pil parsı kadar.
Bosch akülü vidalama için almayı düşünüyordum. Sanırım kendi punta makinemi yapmak zorunda kalacam :dusun1: :cheeky4:

O zaman onların asıl işi punta. Eğer sen istersen yanında da pil veriyorlar :katil2:
 

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,713
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top