Atmega328p Programlama

Bu hatalar benim de ömrümü yedi. Yok o kablo eksik yok bu kablo yanlış. Genelde toprakları birbirine bağlamayı unutuyorum. Çekmecemde de bir tane fuselarını saçma bir değere ayarlayıp düzeltemediğim çöp 328p duruyor... :)

ArduinoISP kodunda baud rate kaça ayarlı? 19200 olması lazım. Bu arada komut satırından avrdude kullanmanı tavsiye ederim. Oradaki ayarları değiştirip bir şekilde çalıştırabilirsin.

(veya tekrar USBASP düşün bence :D)

Gökhan referans aldığın örnekde Nano nun USB bağlantısı yok ,orada protoboard da takılı zaten beslemesini DUO dan vermişsin.
USB kablosunu çıkartıp dene.
resp=0X03 hatası için port yada programlayıcı seçimi hatası gibi bir açıklama yapılmış

Bu hatalar benim de ömrümü yedi. Yok o kablo eksik yok bu kablo yanlış. Genelde toprakları birbirine bağlamayı unutuyorum. Çekmecemde de bir tane fuselarını saçma bir değere ayarlayıp düzeltemediğim çöp 328p duruyor... :)

ArduinoISP kodunda baud rate kaça ayarlı? 19200 olması lazım. Bu arada komut satırından avrdude kullanmanı tavsiye ederim. Oradaki ayarları değiştirip bir şekilde çalıştırabilirsin.

(veya tekrar USBASP düşün bence :D)
Baud Rate 19200 ayarlı. Farklı seçenekler de denedim olmadı. USBASP son çare. Ama alsam onunlada olmayacak. Başka birşey var.
20tl çipe, 40tl unoya verdim. USBASP ye de 20tl versem, bide çipi kilitlemiş olup bir 20tl daha versem etti 80. Bu paraya 4 tane pro mini alıp yoluma devam edebilirdim.
Öğreneyim diye gözüm parayı görmüyor ama bazen gerçekten canımı acıtıyor.

Gökhan referans aldığın örnekde Nano nun USB bağlantısı yok ,orada protoboard da takılı zaten beslemesini DUO dan vermişsin.
USB kablosunu çıkartıp dene.
resp=0X03 hatası için port yada programlayıcı seçimi hatası gibi bir açıklama yapılmış
Abi uno nun usb'si takılı ama diğer ucu boşta. Pc ye bağlı değil yani. Bağlı olunca duplicate gibi bir hata veriyor arduino ide si.

Şimdi baktım da, DUE 3.3 V da çalışıyor. Ama UNO 5 V da çalışıyor. Sorun bu olabilir.

Sen en iyisi UNO ile Pro Mini yi programlama üzerinde uğraş (tabi pro mini'nin 5 V olduğundan emin ol yukarıda söylediğim gibi).

Bir de şunu deneyebilirsin:

ArduinoISP içinde USE_OLD_STYLE_WIRING diye bir makro var. Şu anda o devre dışı. Onu devreye alabilirsin. Bunun için satırın başındaki // dizisini kaldır.

Abi due nin 5v çıkışı var. Kendi 3.3v çalışsada unoya 5v verdim. Bir aksaklık olmaması lazım.

Pro miniyi bu gün deneyeyim.

Gökhan senin gibi DUE ile programlama örneği videolar ben göremedim hemen her videode UNO dan MINI ye falan program atılmış.
Videoda "Herkez programlıyor bende çalışmıyor" dediğin seninle aynı kartların kullanıldığı örnek ben göremedim
Aynı sorunu birisi daha sormuş cevaplardan birinde "DUE ile UNO programlayamazsınız birbirlerinden çok farklıdır" falan demiş birisi

Ayrıca UNO kendi başına çalışabiliyormu Blink uygulaması falan yüklendiğinde çalışıyormu?

Unoyu programlayici olarak kullanip nanoyu programlamayi denermisin. Duenin pinleri 3.3v oldugu icin sikinti oluyor olabilir.

Aynen. Sen UNO'ya 5V besleme versen bile, DUE'nin SPI çıkışları (MISO, MOSİ, SCK) 3.3V dur. O yüzden sinyalizasyon çalışmaz.

Unoyu programlayici olarak kullanip nanoyu programlamayi denermisin. Duenin pinleri 3.3v oldugu icin sikinti oluyor olabilir.
Hımm onun pinlerde mi 3.3v muş. Şimdi anladım.

Gökhan senin gibi DUE ile programlama örneği videolar ben göremedim hemen her videode UNO dan MINI ye falan program atılmış.
Videoda "Herkez programlıyor bende çalışmıyor" dediğin seninle aynı kartların kullanıldığı örnek ben göremedim
Aynı sorunu birisi daha sormuş cevaplardan birinde "DUE ile UNO programlayamazsınız birbirlerinden çok farklıdır" falan demiş birisi

Ayrıca UNO kendi başına çalışabiliyormu Blink uygulaması falan yüklendiğinde çalışıyormu?
Tamam abi. Pinler 3.3v muş.
Benim uno normal çalışıyor. Ama üzerindeki çipi çıkarıp sonradan aldığımı takınca çalışmıyor. Boot loader filan atamıyorum.
Aslında unonun üzerine çip takınca kartın hiç bir kablo bağlantısı olmadan çipi programlayabilmesi lazım ama olmuyor işte.
Aynen. Sen UNO'ya 5V besleme versen bile, DUE'nin SPI çıkışları (MISO, MOSİ, SCK) 3.3V dur. O yüzden sinyalizasyon çalışmaz.
Tamam abi jeton düştü. Eve geçince deneyeceğim.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back