auto-router hata vermesi

Katılım
10 Ocak 2024
Mesajlar
13
proteus 8.15 uygulamasında auto-router den begin routing seçtiğimde otomatik çizim yapmıyor
 
Önceliklerini her zaman doğru bir şekilde belirlemen lazım. Senin eğitim hayatında önceliğin nedir? Final ödevlerini bir şekilde yapıp vermek mi, yoksa işi hakkıyla öğrenmek mi? Eğer ikincisi ise, burada başkalarının da dediği gibi, Proteus programını öğrenmeye çalış ve o PCB yi manuel olarak çiz, auto router ile değil.
 
hocam çizimi yaptım ama köprü istiyor bu şekilde köprüyü yapamadım ve hocamız bottom kullanın dedi ama köprü yapmadan da olmuyor
 

Ekler

  • WhatsApp Görsel 2024-01-14 saat 14.16.58_841d1d3a.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-14 saat 14.16.58_841d1d3a.jpg
    174 KB · Görüntüleme: 45
hocam çizimi yaptım ama köprü istiyor bu şekilde köprüyü yapamadım ve hocamız bottom kullanın dedi ama köprü yapmadan da olmuyor
Valla bunun pek bir pratik yolu yok. Sudoku çözer gibi uğraşacaksın, yaptıkça ustalaşacaksın. Parçaları çevirip dur, bacak arası yap bol bol :) . Auto routing bariz bağlantıları bile saçma çözebiliyor. Benim de nefret ettiğim şeydir bu dizgi.
 
Şöyle bir çözüm kullan. Kartı çift taraflı olarak çiz. Köprü koyacağın yerde üst layere geç, köprüyü tamamlayıp tekrar alt layere geç. Proteus'ta layer geçişini çift tıklama ile yapabilirsin.

 
  • Beğen
Reactions: nt
Ben diğer konuda bir video atıp oradan adım adım takip ederek kendi devreni çiz demiştim. Eğer burada takıldıysan o videoyu ya izlemedin yada anlayamadın.
 
Bomlist, proteus 'da elle mi yapılıyor?
Bana soruyorsan bilmiyorum. ben kicad kullanıyorum. Bomlisti istediğim gibi oluşturabiliyorsun ama şemayı çizerken çoğu zaman bileşen değerlerine dikkat etmediğim için sonradan editlemem gerekiyor. Daha prensibli çalışmam lazım...
 
Blok - blok çiziyorum şemaları. Bildiğim / denediğim
değerleri direkt yazıyorum. Diğerlerine soru işareti
ya da çizgi koyuyorum. Bomlist çıkınca malzeme
değerleri de çıkıyor.
 
Bir level ilerleyince en nefret ettiğim şey bomlist oluşturmak oldu...
Bomlistten ben pek faydalanamadım . Bütün işlerim amatör olduğu için ve tek örnekli olduğu için pek sıkıntı değil. Ama devrenin montajına geçerken gerekli bütün bileşenleri bir kere de çıkarmak ve daha derli toplu çalışmak için işime yarayabilirdi. Üstünkörü uğraşımda da listede kılıf farklılıklarına göre sınıflandıramadım. Proteus kullanıyorum.
 
Mesela 5v Tvs kullanacaksın. Value kısmına ne yazıyorsun?
Böyle malzemeler zaten bir kaç tane
çıkar.
Eğer güvenebileceğim bir tedarikçide
bu malzeme varsa, direkt kodunu
yazarım. Yoksa kendime göre işaret
eklerim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,713
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top