gizemkastas
Üye
proteus 8.15 uygulamasında auto-router den begin routing seçtiğimde otomatik çizim yapmıyor
Valla bunun pek bir pratik yolu yok. Sudoku çözer gibi uğraşacaksın, yaptıkça ustalaşacaksın. Parçaları çevirip dur, bacak arası yap bol bolhocam çizimi yaptım ama köprü istiyor bu şekilde köprüyü yapamadım ve hocamız bottom kullanın dedi ama köprü yapmadan da olmuyor
Benim de nefret ettiğim şeydir bu dizgi.
Bana soruyorsan bilmiyorum. ben kicad kullanıyorum. Bomlisti istediğim gibi oluşturabiliyorsun ama şemayı çizerken çoğu zaman bileşen değerlerine dikkat etmediğim için sonradan editlemem gerekiyor. Daha prensibli çalışmam lazım...Bomlist, proteus 'da elle mi yapılıyor?
Blok - blok çiziyorum şemaları. Bildiğim / denediğim
değerleri direkt yazıyorum. Diğerlerine soru işareti
ya da çizgi koyuyorum. Bomlist çıkınca malzeme
değerleri de çıkıyor.
Bomlistten ben pek faydalanamadım . Bütün işlerim amatör olduğu için ve tek örnekli olduğu için pek sıkıntı değil. Ama devrenin montajına geçerken gerekli bütün bileşenleri bir kere de çıkarmak ve daha derli toplu çalışmak için işime yarayabilirdi. Üstünkörü uğraşımda da listede kılıf farklılıklarına göre sınıflandıramadım. Proteus kullanıyorum.Bir level ilerleyince en nefret ettiğim şey bomlist oluşturmak oldu...
Böyle malzemeler zaten bir kaç taneMesela 5v Tvs kullanacaksın. Value kısmına ne yazıyorsun?
Yolun başındayken EasyEDA veya KiCADproteus 8.15 uygulamasında auto-router den begin routing seçtiğimde otomatik çizim yapmıyor