AV Linux Kurulumu ve Kullanımı

Hiçbirisini kurma seçeneği varsa onu seç. Yoksa sddm seç

Böyle ne bulduysan herşeyi kurmak doğru değil. O windows'un geleneği :) Linux'ta minimalist gitmek lazım, yoksa çöp ev gibi ne varsa doldurursan problem çıkabilir. O kadar masaüstü ortamı kurulu, hepsi sistemi kendilerine göre yapılandırmaya çalışacaklar ve çakışmalar olacak belki de.

Ben Centos minimal kullanıyorum. Grafik arabirimi yok. Web server olarak çalışıyor tabi. Geri kalan işlerimi Windows’ta hallediyorum.

Böyle ne bulduysan herşeyi kurmak doğru değil. O windows'un geleneği :) Linux'ta minimalist gitmek lazım, yoksa çöp ev gibi ne varsa doldurursan problem çıkabilir. O kadar masaüstü ortamı kurulu, hepsi sistemi kendilerine göre yapılandırmaya çalışacaklar ve çakışmalar olacak belki de.
Sonradan kaldırılmıyor mu?

Kaldırılıyor ama /etc altındaki yapılandırma dosyalarını kaldırmaz. Sonra /var altına koyduğu kendi dizinlerini kaldırmaz. Kaldırmadığı için sorun çıkmaz ama kalabalık yapar.

Xorg'u KDE, GNOME ve diğerleri kendine göre yapılandırıyor.
Bu işlem /etc/X11 altında yapılıyor.
Eğer bir masaüstü ortamı kaldırılırsa en azından /etc/X11 altındaki dosyaların kaldırılıyor olması gerekir diye biliyorum.
Yani çakışma olmamaı sadece gereksiz yer kaplama olur.

sddm kullanılıyorsa da sistem her açılışta hangi masaüstü ortamının çalıştırılacağını sorması gerekir.

Kurulduktan sonra fazlalıkları kaldırmaya çalışırız bakalım nasıl olacak :)

Forum istatistikleri

Konular
7,559
Üyeler
3,058
Son üye
mgozalan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back