Her ikinizi de köteklemem lazım

Öncelikle kaç partition oluşturmanız gerektiğini bilmelisiniz.
Koskoca 1TB diski iki işletim sistemine ayırırsanız, bazı uygulamalarınızı depo edemeyeceksiniz.
Depoladığınız yerler windows veya linux bölümleri içi olursa da, herhangi bir şekilde bu bölümlerden birisi çökerse uygulamalarınıza veda etmek zorunda kalacaksınız.
Windows kendi kurulumunda recovery veya önyükleyici bölümü oluşturuyorsa, sonlara doğru bölüm oluşturamayacak, diskim formatlanmıyo diye feryadı figan edeceksiniz.
Windows 10, GPT bölümleme kullanmaktadır. Linuxu bu tür bölümleme içerisine kurup kuramayacağınızı araştırmalısınız.
Ya da win 10 MFT disklere kurulabiliyor mu bunu bilmelisiniz.
Yukarda eklemiş olduğum resme dikkatlice bakınız.
XP kurulumu için ilk kurulumda istenilen 8MB ön alan bulunmamaktadır.
Win7 için istenilen 100MB civarı alan ayrılmamıştır.
Bunların önemi son derece yüksektir. Çünkü DOS için bir fiziksel diske en fazla 4 adet TEMEL disk oluşturabilirsiniz. Daha fazlası olmaz. Bu temel disklere win kurulumundaki önyükleyici bölümleri de dahil edilmelidir.
Ki bunlar dahil edildiğinde ortaya bazı bilinmeyenler çıkacaktır. Bu bilinmeyenlerle mücadele edemesiniz.
Son depo bölümünü mecburen Linux uzantısına LVM (Windowsta dinamik disk) bağlamak zorunda kalacaksınız ki, bu da linux silindiğinde o bölümdeki verilere de elveda anlamına gelmektedir.
Bu sebeple kurulum yönergelerindeki disk yapılandırılmasının çok iyi bilinmesi öncelikli gerekmektedir.