Baskı Devre için Yazıcı çözümü

mgozalan

Üye
Katılım
8 Nisan 2025
Mesajlar
83
Merhabalar,
Baskı devre çıktısı almak benim için çok zordu,yakınımdaki fotokopi çekenler sürekli kağıt yapışıyor.Bu kağıtlara baskı alamam diyorlardı.
Tırnağın varsa sırtını kaşı dediler.
Şükürler olsun elime ulaştı.
Umarım güzel ürünler için kullanmak nasip olur.
NOT:Formdaki verileri okuyup sarı sayfalar takip ederek buldum.
 

Ekler

  • WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.11.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.11.jpeg
    51.7 KB · Görüntüleme: 29
  • WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.12 (1).jpeg
    77.6 KB · Görüntüleme: 30
  • WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-03 at 19.24.12.jpeg
    94.5 KB · Görüntüleme: 30
Hangi kağıda yapışıyormuş?
 
PCB transferini nasıl yapacağınızı bilmiyorum. Ancak; 90gr/m² kuşe kağıdı, hem laminasyon hem de aseton ile güzel sonuçlar veriyor. Yazıcınız temiz çıktı veriyor ise, kuşe kağıttan başka bir şey kullanmayınız.
Ev tipi yazıcıların fırın sıcaklık ayarları çok geniş değil. Tabii bazı yarı profesyonel yazıcılarda da... Asetat ve başka soğuk/sıcak transfer kayıtları da ev tipi ve yarı profesyonel yazıcılara uygun değil.
Çok ince yollar (12mil ve daha ince) yapmayı planlamıyorsanız; 90gr/m² kuşe kağıt her zaman işe yarar...

2010'da aldığım Samsung CLP-325 yazıcım var. Fırın lastiklerine çok zarar verdim, bu kağıt mevzu yüzünden. Bir sefer transfer bandı, bir sefer de drum değişti. Artık parçası da bulunmuyor. Bu nedenle fazla kağıt türlerini denemeyin.
Bu yazıcı ile market broşürü ile bile baskı yaptım. Artık sadece önemsiz belge, vs. yazdırmak için kullanıyorum.
PCB işlerim için; yakınımda fotokopi/baskı işi yapan kırtasiye var. Orada kuşe kağıda baskı alıyorum. Eğer lehim maskesi yapacaksam, asetata baskı alıyorum.

Kolaylıklar...
 
A3 amatör laminasyon makinesi yerine A4 profesyonel olanı seçiniz.
Profesyonel olanlarda; alt-üst iki merdane arası açıklık daha fazla. Belki 2-2.5mm kadar açılabilmekte. Ayrıca ısı ayarı olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Mesajlar
129,551
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back
Top