TrueRTA konusunda hayal kırıklığına uğradım.
Harici ses kartları konusunda biraz araştırma yaptım.
Öncelikle benim istediğim Behringer Xenyx Q802 USB li mikserin ses kartı olarak görev yapıp yapmadığını araştırdım.
Kimse bu cihaz için doğrudan ses kartıdır dememiş. cihazı 1.5 yıl kadar kullanmış bir kişinin inceleme yorumuna denk geldim. Orada USB arayüzü için şu ifadeyi kullanmış;
3. BUILT-IN STEREO USB/AUDIO INTERFACE
This is an analog mixer, but it has a USB interface that allows you to connect it directly to a computer.
The audio interface capability makes this a perfect solution for anybody on a budget who’s looking for a combination of a mixer and an audio interface.
İncelemenin tamamına
BURADAN ulaşabilirsiniz.
Aynı kişi cihazın eksi yönleri başlığı altında sesin bilgisayara R ve L olarak ayrı ayrı değil tek bir DAW olarak gönderildiğini yazıyor. DAW nedir bilmiyorum açıkçası ama L ve R nin birleştirilerek tek parça gönderilmesi can sıkıcı olabilir. Bunun sorun teşkil edip etmeyeceğini
@taydin abi bize söyleyebilir diye düşünüyorum.
Öte yandan Behringerin Diğer ürünlerine baktım. UCA202, UCA222, UFO222, UMC204HD, UMC22 gibi bir çok modeli var.
Burada önemli olan L ve R giriş çıkışları usb üzerinden bilgisayara birleştirerek mi gönderiyorlar yoksa ayrı ayrı mı?
Bu sıkıntı ile Q802 de karşılaştığımdan beri bütün ses kartlarına aynı gözle bakma başladım.
UMC22 bana en çok hitap eden cihaz gibi duruyor. (300tl civarı bir fiyatı var.)
Çünkü hem XLR hemde 6.3mm jack girişi var.
Kondenser Mikrofon için 48V Phantom desteği var.
Ses Kartı Olarak Tasarlanmış.
Ama işte L ve R Çıkışlarının USB üzerinden bilgisayara nasıl ulaştığından emin değilim.
Başka bir forumda
@Mr_YAMYAM abi ile bu konularda tartışmıştık. "Bunların hepsi çöp, alacaksan en aşşağı behringerin Q1204 mikserini al" demişti.
Bende 12 kanal mikseri ne yapayım diyerekten kavga dövüş 8 kanala düşürmüştüm. Daha aşağısı çöp demişti. Tabi o zamanlar
@taydin abi konuya dahil değildi. O yüzden bu konunun istişaresini bir de taydin abi ile yapmak isterim.
Son olarak benim öngörüm o dur ki eğer UCA222 L ve R çıkışlarını ayrı ayrı bilgisayara gönderip alabiliyor ise, xenyx Q802 USB'li ye 650TL vermektense UCA222 (257TL) + Xenyx 802 USB'siz (400TL ) =657TL Vermek daha mantıklı olabilir. Bu sayede hem mikserim, Hem ses kartım olacaktır ve L-R Çıkışlarını bilgisayarıma harici olarak gönderebileceğimdir.