Bilgisayarda Ses Sorunu

Doğrudan bir eseri dinleyebilmek için neden PC çıkışını yeniden mixere giriyorsun ki. :D
Zaten PC nin line out'u ampliye bağlı. PC deki esere tıkla dinle.
Bass, Tiz ve bilimum ayarı yapmak için. Hatta belkide eser direk çalarken bende mic yada bağlamam ile direk karga sesimle vokal yapmak isterim :D
Böylece kayıt kuyut işlere girmemiş olurum.
 
Kötek yememek istiyorsan kulağını kuyruğunu iyi aç.
Önce PC nin çıkışına (Line out) LM li amplini bağla.
Buna MONİTORİNG denilir.
Sonra PC ye bir eser koy ve amplin ile en ideal duyma koşullarını yapılandırarak eseri dinle.
Bir ses kaydı yapacağın zaman mixeri devreye al ve nasıl kullanılacağı konusunda araştırma yap.
Mixerdeki ses seviyeleri ve PC line in seviyeleri kalibre edilmelidir.
Mixerdeki çalışmalarını kayda girmeden PFL olarak dinlemek istersen mixerin kulaklık çıkışını kullanabilirsin.
Kulaklıkta dinlediğin sesleri dilediğin anda PC deki program ile kayda alabilirsin.
Peki abi dediğin gibi bağlantı yaptım. Eseri açtım dinliyorum ama çok kalın geldi ses. Mikserden bass kısmak istiyorum yada tiz açmak istiyorum. Nasıl olacak?
 
Anfideki ton kontrol ne işe yarıyo.
Abi amplideki ton kontrol, loudness, ses açma kapama, psu... hepsini sökücem. sadece çıkış katını küçücük bir kutuya koyup smps ile besleyecem.
Hem bu kasayı masama sığdıramıyorum, hemde madem mikserim var elimin altında ondan kontrol etmek isterim bu tür ayarları. Söktüklerimi de LM3886 için saklayacağım.
 
Daha önce cızırtı sorunu şikayeti ile bu konuyu açmıştım. Mouse'u oynatınca ses geliyor demiştim. Bu sıralar da bir web sitesi açıp aşağı yukarı kaydırınca ses geliyor. Aradan geçen zaman içinde bu sorunu sürekli yaşadım. Amfiler, driverlar filan derken tamamen kesememiştim. Bu gün fark ettim ki ses direk monitörden geliyor.
Bu sesi içeri de ne çıkarıyor olabilir?
Daha önce başına gelen var mı?

20201215_161930.jpg
 
Son düzenleme:
Ona genel anlamda EMI deniyor (electromagnetic interference). Ya monitordeki elektronik kart parazit yayıyor, yada monitörün SMPS'i şebekeye parazit geri döndürüyor ve diğer cihazlar da şebekeden kapıyor, veya ikisi birden. Eğer mesafe artınca parazit azalıyorsa, havadan kaptığını söylebiliriz. Eğer mesafeden bağımsızsa şebekeden kapıyordur.
 
Ona genel anlamda EMI deniyor (electromagnetic interference). Ya monitordeki elektronik kart parazit yayıyor, yada monitörün SMPS'i şebekeye parazit geri döndürüyor ve diğer cihazlar da şebekeden kapıyor, veya ikisi birden. Eğer mesafe artınca parazit azalıyorsa, havadan kaptığını söylebiliriz. Eğer mesafeden bağımsızsa şebekeden kapıyordur.
Bir şey yapılabilir mi abi?
 
Ekran kartına bağlantısında , kablosunda EMI için bead filtre varmı?


bead.png
 
Eğer şebekeden geliyorsa, priz ile cihaz arasına konabilen harici EMI filtreler var, onlar denenebilir. Bunu hem monitöre hem de diğer parazit alan cihaza koymak lazım.


Ama havadan geliyorsa iş daha zor. Aradaki mesafeyi arttırmak lazım.

Bir de iki cihaz birbirine bağlı ise, ortak şaseden de parazit gelebilir. Bu durumda bir şekilde iki cihaz arasına bir izolatör koymak lazım. USB izolatörleri var böyle. Ama audio için en garanti çözüm, bilgisayarın optik çıkışından sesi dijital olarak almak.
 
Kendi üzerinde yok ama elimde bunlardan var haricen takılabilen. İçinde mıknatıs var. Onlardan takabilirim.
PC ye yakın -yaklaşık 15-20 cm gerisine - takarak dene
Ayrıca ekranı kaydırma PageUp ve Page Down tuşlarıyla yapınca da ses çıkıyormu onu da test et
 
Bir tane PC ye yakın taktım kesilmedi, Bir tane de monitöre yakın taktım yine fayda etmedi. Bir tane Monitörün güç kablosuna taktım o da fayda etmedi. son olarak bir tane de pc power kablosuna taktım ama Nuh'un peygamber olduğuna ikna edemedim :D
 
Yani uygun olma ihtimali düşüktü ama düzeltebilirdide.Bunların çalıştığı frekans bölgeleri var.
Elinde SMPS lerden çıkma yuvarlak ferrid nüveler varsa (çapı 3-4 cm ) bağlantı kablosunu bunun içinden geçirip PC ye takıp deneyebilirsin.
Eğer monitör tamir etmişliğin varsa ,Power boardundaki EMI bölümünü kontrol edebilirsin ,değeri değişmiş bir kapasitör veya bir soğuk lehim buna sebep olabilir.ekran borduna bağlantıları spiralli getirebilirsin .
Alt kısımlarını ekranlayabilirsin vs
*Monitörlerin ,LED driverlarda yüksek gerilim vardır .Tecrüben yoksa hiç bulaşma
 
Bence monitördeki kondansatörler kuruyarak değerlerini kaybetmiştir. Monitörü su dolu bir kabta bir gece bekletirsen kondansatörler tekrar nemlenir. :cheeky1:
 
Bence monitördeki kondansatörler kuruyarak değerlerini kaybetmiştir. Monitörü su dolu bir kabta bir gece bekletirsen kondansatörler tekrar nemlenir. :cheeky1:
Daha yeni yav. Garantisi ya bitti ya bitecek. Eski olsa şimdiye çoktan söküp resimlerini atmıştım bile :katil2:
 
Bu arada ferrid beadler hakkında mükemmel bir video Vatandaş bead ın hangi frekans bölgesinde çalıştığını da test ediyor.
(Alttaki yorumlarda Applied Scince kanalından Ben Krasnow ve Afrotecmods kanalının sahipleride videoyu çok beğenmişler)

 
Atalarımız bazı sözlerle bazı gerçekleri dile getirmişlerdir.
''1 DELİ KUYUYA TAŞ ATMIŞ BİN AKILLI ÇIKARTAMAMIŞ'' :D
Buradaki deli kavramı zihin özürlü anlamında değildir. Bir işin veya bir olayın tekniğini bilmeyen anlamındadır.
Konu içerisinde ve diğer konularda herdaim belirttiğim üzere...
SMPS güç kaynakları amplifikatör gibi analog devrelerde kullanılmaz. Ben kullandım oldu derseniz, konu içerisinde yaşandığı üzere bin kişi bu olayı çözemez :D
Sadece SPMS kullanımı değil, çoğu yanlış bilinenler ve kafasına göre yapılan uygulamalar zaten bu gibi bilinmeyenlere davetiye çıkartmaktadır.
Bu uygulamaların yanlış olduğu ve nasıl bir bilimsel yol izlenmesi gerektiğini daha önce anlatmaya çalışsam da SAKAL TRAŞI olmadığım için sözlerim gözardı edilmiştir. :D
Sakalla alaksı yok göz ardı edilmesinin. Benim trafo alacak param yok ondan. Trafoyu aldığım gün değiştireceğim zaten abi.
 
Sen hatayı zaten baştan yaptın @Gokrtl
Her türlü incelikleri hesaplayıp sizlere yaptırmış olduğum güzelim tasarım ampliyi söküp attın ve kafana göre yeniden yaptın.
Bunları yaparken de ilimden uzaklaştığın için ihtiyaç duyulan özellikler için farklı arayışlara girdin ve kendi düşüncen doğrultusunda kendi bildiğini okudun.
Ampliyi söktün, bas ve tiz kontrolleri iptal ettin. Sonra dinlerken bu kontrollere ihtiyaç duyduğun için bunları mixerden ayarlamaya çalıştın :D
Bilim senin gibi düşünmez. Sadece senin bu yaptığın şeylere yanlış der.
Ben de zaten yanlış yaptığını ifade etmiştim.
Bıraktım zaten bu ses elektroniği işini. Ne para yetiyor, ne ilimi-bilimi bitiyor, nede ölçüm yapacak cihazlarına ulaşılabiliyor. Artık daha yüzeysel işlerle uğraşıyorum. Fonksiyon jenaretörü, arduino filan falan. Sahi Fonksiyon Jeneratörümü gördün mü? Ne düşünüyorsun o cihazla ilgili?
 
Bu emi filitreyi çamaşır makinesinden söktüm.
Bunu benim duvardaki prize taksam bu konu içşnde konuştuğumuz parazit sorununu çözer mi? Üzerinde bazı değerler var ama ben anlamıyorum tabi.

IMG_20210522_140655.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
5,821
Mesajlar
99,356
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top