betavolt nükleer batarya

iddialarına göre şu anda ürettikleri pilin anlık gücü 3v 100μw. 2025 yılına kadar 1 watt'a çıkarabileceklermiş. herhangi bir sızıntı da söz konusu değilmiş.
telefonumuza girmesi en az 10 sene diyorum ben.
tabi boyutları li-on a benzer ve diğer pil haberlerinin %99'u gibi bu da abartma veya yalan değilse.
 
Barış Özcan'ın videosu vardı bununla ilgili. Teorik olarak mümkün diyordu.

Pratikte de şuan emekleme aşamasında anlaşılan.
 
Bence enerjideki asıl devrim antimadde ile yaşanacak. Doğrudan uzaya çıkan jet uçaklarını şimdiden hayal ediyorum :)
 
1970'lerden beri kalp pillerinin bir kısmında kullanılan sistem. çinlilerin icadı falan da değil
 
1950'lerde nukleer enerji ile calisan prototip arabalar yapilmis. 1950...... 1970'lerde su an hala calisan nukleer enerjili uydular firlatilmis. Sorun, belirli bir gucun uzerinde yapildigi zaman bunun kamu kullanimina dagitilmasinin sakincali olmasi. Nukleer enerjili Tesla'nin 250 Km ile takla attigini dusunun, ne olur? 50 yil boyunca 10W verebilecek cep telefonu pilini parcalayan biri ne kadar alfa dalgasina maruz kalir? Oyle 100uW uretmekle super guclu ve tehlikesiz batarya uretilmis olmuyor.

Su an ortalama bir cep telefonunun arkasini gunes paneli ile kaplarsaniz 2W kazaniyorsunuz. Eger saydam olani uretilebilirde onunu de kaplarsaniz 4W olacak. Bu %20 verimli olan panellerde boyle. Bir kac yil icinde %50, 20 yil icinde %80 verimli paneller hedefleniyor. O panel gerceklestirilebilirse onlu arkali cep telefonu boyutlarinda bir alette 15W enerji uretmek mumkun.

Hali hazirda var olan teknoloji ile sadece arkasini kaplamak dahi gun icinde 2.000 mA'lik telefonu %100 sarj edebilmek demek. Bazen insanlarin yanlis fikirlerin pesinden kostugunu dusunuyorum.
 
Hali hazirda var olan teknoloji ile sadece arkasini kaplamak dahi gun icinde 2.000 mA'lik telefonu %100 sarj edebilmek demek. Bazen insanlarin yanlis fikirlerin pesinden kostugunu dusunuyorum.
Bu pratikte mümkün değil. kimse telefonunu şarj olsun diye güneşin altına koyup başında beklemez. güneş panellerinin verimleri artıp termik santralleri kapatırsa yeter. insanlar küresel ısınma, iklim kriziyle falan ikna olmuyor. herkes mobil cihazlarının şarjı en az 1 hafta, otomobilleri de en az 1000km yapmasını istiyor. nasıl olduğu umurlarında değil.
konfordan geçtim dünya karbonmonoksit dolmadan bir şekilde bu batarya işinin halledilmesi lazım. Kim yaparsa artık fizikle mi olur, kimyayla mı olur bilmem. zaten voleyi de o vuracak.
 
ne olursa olsun süreç bir radyoizotopun doğal bozunumu ile çalışıyor. bunun düşmesi var-kırılması var. cebimde nükleer madde taşımam. bu maddeler koruma altındayken ve insan vucudu dışındayken çok güvenlidir. ama mikron seviyesinde bir tozunu bile nefes veya ağız yolu ile almak ölümcül olur.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,884
Mesajlar
100,419
Üyeler
2,492
Son üye
alikara3

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top