7-8 yıl önce internetten iyi fiyata 2 tane "ayakkabılık ve buzdolabı için koku giderici, mikrop önleyici, tazelik coşturucu vsvs." mini ozon jeneratörü aldım. 4 tane d boy pille çalışıyor, 2-3 ayda bitiriyor pilleri. kullanışlı gelmedi, bir ara buzdolabına implante etmeyi düşündüm, nereden elektrik alırım vs düşünürken buzdolabı elimde kalır diyerek vazgeçtim. aslında fikir güzel, bir firma "aktif oksijen teknolojisi" diye reklamını yapıyor. alet 6v da 40ma çekiyor, kullandığımda dolap kapısı açıldığında bariz ozon kokusu alıyordum, uzun tazelik konusunda fikrim yok, dolapta ag iyon kaplama olduğundan o konuda zaten çok başarılı. dolap projesini rafa kaldırdım, şimdi yeni aldığım kondenserli kurutma makinesini gözüme kestirdim. bunun koku giderici bir programı var, ısıtma yapmadan 20 dakika hava üfleyerek kokuları giderdiği, tazelediği iddiasında ama sonuç sıfır. işte buna ozon jeneratörü eklersem o zaman koku da giderir, dezenfekte de eder. ozonu yüksek gerilim, korona deşarjıyla üretiyor, 2 elektrodu var sabit uzaklıkta. ama sıcak hava, nemli hava, tekstil tozlarına maruz kalacak bir süre sonra en iyi ihtimalle sessiz sedasız ölür, orta ihtimal gümleyerek ölür, en kötü senaryo yangın bile çıkarabilir. bu konuda ne dersiniz, yapiim mi bi geliştirme...