Bilardo oynarken ısı üretmek

Baha demir

Yeni Üye
Merhaba. Profesyonel bir Bilardo oyuncusuyum. Üçbant bilardo masaları elektrikle ısıtılıyor. Bu gayet ciddi elektrik parasına mal oluyor. Bilardo toplarının hareketi ile ve oluşan sürtünme kuvvetiyle masayı ısıtmak mümkünmü.bunun için ne yapılabilir acaba.

Merhaba. Profesyonel bir Bilardo oyuncusuyum. Üçbant bilardo masaları elektrikle ısıtılıyor. Bu gayet ciddi elektrik parasına mal oluyor. Bilardo toplarının hareketi ile ve oluşan sürtünme kuvvetiyle masayı ısıtmak mümkünmü.bunun için ne yapılabilir acaba.
Bilmeyenler için bilardo masası en üst kısımda kalın bir kumaş, altında yaklaşık 5 cm kalınlığında mermer ve onun altına rezidans döşeniyor. Rezidans ile mermer ısıtılıp ısı kumaşa iletiliyor

mümkün değil.:)
bir kilo suyu bir derece artırmak için 4184 joule=4184N.m iş yapman lazım

O kadar sürtünme ile bize lazım olan enerjiyi üretemezsin. Belki bir güneş paneli sistemi ile elektrik fatura maliyeti azaltılabilir.

Oyuncuların ayaklarının altına pompa konulup soğutucu akışkan ile kondenser ısıtılabilir. Kaç derece ısı farkı olur bilmiyorum. :)
Oyuncular sonuçta bilardo topundan daha ağırlar. :)
Masanın etrafında sürekli yürüyecekler ısınması için.

Oyuncuların ayaklarının altına pompa konulup soğutucu akışkan ile kondenser ısıtılabilir. Kaç derece ısı farkı olur bilmiyorum. :)
Oyuncular sonuçta bilardo topundan daha ağırlar. :)
Masanın etrafında sürekli yürüyecekler ısınması için.
Peki şu haliyle değilde enerji üretebilecek bir mekanizma kurtulabilirim masaya. Mesela topların yapımında mıknatıs kullanmak vs

Top yapımında mıknatıs veya başka şey kullanmak faydasız. O kinetik enerjiden elde edilecek ısı çok az olur.

Sineğin rüzgarından elektrik elde ederek, klimayı çalıştırmak gibi?

Olmaz yani.

Baha, bir bilardo oyuncusunun soracağı bir soru değil bu. Eğer bir şekilde moderasyonun kalkmasını sağlamaya çalışıyorsan, sonra da çöpçatan veya kumar sitesi reklamı koyacaksan, bilesin ki moderasyon otomatik olarak kalkmayacak. Manuel olarak kaldırılması gerekecek.

Diyelim ki yaptin. Fakat artik o bilardo masasinda oynanan oyunun adi bilardo olmaz cunku topa istaka ile vurdugunde topun davranisi. klasik bilardo topu davranisindan cok farkli olur.

Bir masa uzerinde yuvarlanan toptan elektrik uretmek istiyorsan yapman gereken sey top icine miknatis, masa uzerine de bobinler gommek olacak.

O zaman mantıklı bir cevap vereyim.

Masa altından rezistans ile ısıtmak yerine ısı pompası ile ısıtabilirsiniz.

Bu yöntemle yaklaşık 2.5 yada 3 kat daha az enerji harcayarak ısıtabilirsiniz. Ne kadar enerji tasarrufu olacağı masanın hedef sıcaklığı ile ortam sıcaklığı arasındaki farka bağlı.

baha, bu kadar gerçekçi biriyle az karşılaşılır. gerçekten çok gerçekçisin, çünkü imkasızı istiyorsun. bilardo topunun kağıttan yapıldığını kesin biliyorsundur. üç bantta ısı çok önemli değil mi? bazı soruların birden fazla cevabı vardır, en uygun olanı serkan ustamız söylemiş. bir de sağda solda bilardo topunda elektrik üretimi filan diye sohbet hiç açma. millet oturma organıyla güler sana.

Bildiğim kadarıyla masanın ısıtılmasının amacı nemi çıksın, hava şartlarından ve ortamdan bağımsız aynı sürtünmeyi görsün toplar. Eğer siz o toplardan enerji çalarsanız bu olur mu? Daha verimli ısıtma sistemi önerileri gelmiş, onları uygulamak en mantıklısı.

Arkadaş ya kafa buluyor yada gerçekten saf o yüzden böyle sorular soruyor.
Eğer saf biriysen benim cevabım ısı pompası sistemlerini araştır. Birkaç ay günde 3-5 saat okumayla ısı çevrimi hakkında çok iyi bilgi sahibi olursun. Sonra ısı pompası sistemini masana uygularsın, dış üniteyle masayı birleştirirsin vs. Lakin pratikte verimlikten ziyade maliyet işin içine girer. Benim bildiğim iyi bir bilardo masası pahalıdır, ısı pompası maliyeti pek önemsenmez. Ayrıca güneş enerjisi sistemi kullanmakla ısı pompası sistemini kullanmak arasında maliyet farklarına bak ve kafana hangisi yatıyorsa onu kullan. Ben olsam elektrik maliyetini düşürmekle uğraşacağıma verimlilik konusu üzerinde dururdum.

Ayrıca profesyonel bir oyuncuyum diyorsun ama topları mıknatısa çevirmekten bahsediyorsun. Orjinal topla mıknatıs topun davranışı asla bir olmaz. Yoğunluklar farklıdır bu yüzden ağırlık değişir. Elin mıknatıs topun davranışına göre alıştığında yarışmalarda da mıknatıs top mu istiyorum diyeceksin?

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,479
Üyeler
3,368
Son üye
Baha demir

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back